Тадићев Ајакс надиграо Рому и испао из Лиге Европе, крај Динамове бајке

© AP Photo / Alessandra TarantinoДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Пратите нас
Фудбалери Роме изборили су пласман у полуфинале Лиге Европе после ремија с Ајаксом у Риму - 1:1 (0:1). Захваљујући победи у Амстердаму резултатом 2:1, „вучица“ је елиминисала тим који на терену предводи српски репрезентативац Душан Тадић.

У реванш двобоју Роме и Ајакса очекивали су се голови, с обзиром на све виђено на „Јохан Кројф арени“, али су мреже неочекивано мировале после првих 45 минута. 

Играло се константно на половини Римљана, што потврђује посед лопте у корист Холанђана 73-27 одсто. С тим што није било превише озбиљних прилика пред Лопезовим голом.

„Копљаници“ су у наставку морали да крену у тотални јуриш, па је тренер Ерик тен Хаг извео из игре Скурса, и убацио класичног нападача Брајана Брубија.

Управо је Бруби већ у 49. минуту погодио мрежу Роме и меч је добио на резултатској неизвесности. Стигао је чак холандски гигант и до вођства од 2:0, голом Душана Тадића у 56. минуту. Ипак, тајпогодак је оправдано поништен после консултације ВАР, због претходног прекршаја.

​Ајакс је наставио да напада и да јури други гол који би му донео пролаз у полуфинале, али је у јеку тих напада Рома преко Едина Џека стигла до изједначења и пласмана међу четири најбоља тима у Лиги Европе.

Арсенал је после кикса у Лондону (1:1) разбио Славију у Прагу резултатом 4:0, а чак три гола постигнута су у првом делу сусрета. Манчестер јунајтед је без већих проблема и у реваншу победио шпанску Гранаду - 2:0, док је Виљареал био успешнији од Динамо Загреба - 2:1 (2:0).

„Модри“ су имали изузетно мале шансе за сензацију, с обзиром на то да су прошлог четвртка поражени на Максимиру резултатом 1:0. 

Рома ће у полуфиналу Лиге Европе играти против Манчестер јунајтеда, док ће Арсенал одмерити снаге са Виљареалом.

Лига Европе, четвртфинале

Рома - Ајакс 1:1 (0:0)

(први меч 2:1)

Манчестер јунајтед - Гранада 2:0 (1:0)

(први меч 2:0)

Виљареал - Динамо 2:0 (2:0)

(први меч 1:0)

Славија Праг -  0:4 (0:3)

(први меч 1:1)

► Краљеви и Грађани у полуфиналу Лиге шампиона!

► Проклетство најскупљег фудбалера свих времена /видео/

► Легенде за помоћ Гаврилу – Илић и Милијаш „разменили“ дресове

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала