Цетињска богословија после напада добила обезбеђење полиције

© Sputnik / Наташа МаилосављевићЦетињска богословија
Цетињска богословија - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Пратите нас
Црногорска полиција је доделила обезбеђење Богословији Св. Петра Цетињског након инцидента који се десио испред зграде Богословије и писма које је Министарству унутрашњих послова тим поводом послао ректор ове институције Гојко Перовић.

Перовић је кратко рекао за Спутњик да је ситуација је сада мирна као и да је полиција одреаговала на јутрошњи инцидент, што саопштењима, што делима.

„Истрага је у току, тако да сад треба да сачекамо да видимо како ће проћи овај дан и ноћ“, кратко је прокоментарисао Перовић.

Перовић је потврдио да је Богословија добила обезбеђење полиције и изразио наду да ће све бити у реду. 

Подсетимо, Перовић се обратио полицији пошто је група хулигана насрнула на зграду, псовала и претила.

Цетињска богословија - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
„Ломили, палили и псовали“: Хулигани насрнули на зграду Цетињске богословије

Ректор Богословије Св. Петра Цетињског Гојко Перовић је после овога упутио допис МУП-у Црне Горе како би грађане позвали на смиривање тензија и затражио заштиту за Богословију и ученике јер су хулигани претили да ће се поново вратити.

„Поменути насилници су претили ђацима, вређали их на националној и верској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру. Затим су се удаљили у правцу хотела „Гранд“ и центра града уз повике да ће поново доћи наредних ноћи. Сви детаљи овог случаја пријављени су цетињској полицији ујутро око 10:20 часова, а записник те пријаве Вам достављамо у прилогу овог дописа“, пише у саопштењу Перовића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала