Руски амбасадор: Војно-техничка сарадња са Србијом по плану, није претња ни за кога

© Фото : Ministarstvo odbrane Srbije/loladjordjevic Гађање из артиљеријско-ракетних система „пасарс“ и „панцир С1“
Гађање из артиљеријско-ракетних система „пасарс“ и „панцир С1“ - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Пратите нас
Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко рекао је да се примопредаја руске војне технике Србији одвија по плану. Истиче да Београд због сарадње са Русијом у тој области трпи притисак Запада, али да је та сарадња у складу с међународним нормама и не представља претњу ни за кога.
„Техника је прошла проверу квалитета у Русији, предстоји њено пребацивање у Србију. Све се одвија према плану: ништа се не сме ради на брзину јер су за војну технику предвиђени специјални услови транспорта“, рекао је он на питање када се може очекивати следећа партија руских тенкова и оклопних транспортера.

Истиче да Америка и водеће европске земље врше притисак на Београд због војно-техничке сарадње са Русијом и да тај притисак није од јуче.

„Летећи тенк“ Ми-35 - нова снага Ратног ваздухопловства - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2020
Моћни хеликоптери изнад Србије: Српски пилоти добили руске „летеће тенкове“ /фото, видео/

„Али, и у таквим околностима настављамо сарадњу, српска страна се у континуитету залаже за развој те сарадње. Принципијелни аспект је то да се наша сарадња у тој области одвија се у складу с међународним нормама и ни за кога не представља претњу“, рекао је амбасадор у интервјуу за Риа Новости.

Србија је новембра прошле године добила 11 модернизованих тенкова Т-72 МС, претходно је већ набавила седам хеликоптера Ми-17 и Ми-35, добила је шест ловаца МиГ-29 и десет оклопних возила БРДМ- 2МС.

Београд је од Русије набавио и ПВО систем "Панцир С1".

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала