Абазовић: Оперативни подаци о вези Вељовића и протеста

© Фото : Спутњику уступила УРАДритан Абазовић, лидер УРА
Дритан Абазовић, лидер УРА - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Потпредседник црногорске Владе Дритан Абазовић тврди да постоје оперативни подаци да бивши директор Управе полиције Веселин Вељовић и још четири особе, од којих су неки бивши а неки садашњи припадници полиције и Специјалне антитерористичке јединице, имају везе са окупљањима грађана последњих дана.

"Од ових пет људи које сам поменуо, верујем да најмање троје нећи проћи провере о пореклу имовине", рекао је Абазовић за ТВ Вијести.

Он је напоменуо да то што постоје оперативна сазнања, не значи да је неко починио и кривично дело, али је и поручио грађанима да не буду изманипулисани од оних који штите своје незаконито богатство причом о патриотизму и заштити државних интереса.

Говорећи о спорном Закону о држављанству који је био и један од главних разлога окупљања тзв. патриотских снага последњих дана, поновио је да нико неће изгубити црногорско држављанство ако се држављанства сам не одрекне.

Абазовић упозорава да се манипулише озбиљном тезом о политичком и етничком инжињерингу и да су то радили они који за то оптужују Владу.

"Њихова политика је отерала људе одавде. Они су давали држављанство онима које су проценили политички подобним...Срамно је и непоштено да оптужују ове људе да пробају да инжињерингом доведу у питање државни статус", рекао је, поред осталог, Абазовић.

И црногорски премијер Здравко Кривокапић је раније изјавио да Вељовић организује протесте с циљем дестабилизације државе, поводом чега је, према писању листа ''''Дан'''', Специјално државно тужилаштво отворило предмет и започело истрагу.

Специјално тужилаштво у оквиру истраге о умесаности Вељовића у организовање недавних протеста, затражило је од Кривокапића да му достави доказе или сазнања о томе, пише подгорички лист.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала