Хајка на полицајца у Приштини због објаве о Кошарама и злочинима ОВК

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Полиција самопроглашене државе Косово
Полиција самопроглашене државе Косово  - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Након чланка који је косовски полицајац поделио на друштвеним мрежама и у којем се тзв. Ослободилачка војска Косова назива злочиначком, институције које се баве прекршајима полицијских службеника започеле су поступак у вези са овим случајем.

Инспекторат косовске полиције (ПИК) покренуо је случај. ПИК је тражио од полиције покретање дисциплинског поступка.

„Позивајући се на ваш захтев, обавештавамо вас да је ПИК након објављивања ове вести у медијима по службеној дужности покренуо случај који је прослеђен Косовској полицији на проверу – да ли је дотична особа полицајац и поступања у истом случају, потом у смислу административне дисциплинске мере“, каже се у одговору ПИК-а порталу „Репортери“.

Фејсбук страница под називом Грачаница-КиМ недавно је објавила чланак о бици на Кошарама где је Ослободилачка војска Косова означена као злочиначка војска.

„На данашњи дан пре двадесет две године, започела је битка на Кошарама. Битка на југословенско-албанској граници која је трајала 67 дана, битка која је однела 108 живота, браће, хероја, Обилића. Једна од најтежих борби у новијој историји српске војске која је постала симбол одбране отаџбине. На Велики петак, тог 9. априла, злочиначке снаге терористичке тзв. Ослободилачке војске Косова, регуларне војске Албаније и НАТО-а предвођеног Американцима, који су давали ваздушну подршку, покренуле су велику офанзиву на караулу Кошаре, на граници тадашње СРЈ и Албаније.

Непријатељ је у том тренутку био вишеструко надмоћнији, па се око 1.500 српских војника бранило од напада хорди које су бројале између чак 5.000 и 6.000 Албанаца“, каже се, између осталог у тексту који је објављен.

Овај чланак у којем се ОВК описује као злочиначка војска, поделио је полицајац косовски Србин.

А. Т. (име и презиме објављено у чланку „Газета Експрес“) је у свом опису на Фејсбуку написао да ради као полицајац у Косовској полицији.

Више полицајаца је суспендовано због објава или коментара које су постављали на друштвеним мрежама, а за које се процењује да штете имиџ полиције, преноси „КосСев“.

Епска битка југословенске војске и албанских терориста одиграла се на Кошарама током НАТО агресије. Због храбрости и надљудског напора младих војника, ушла је у историју српског ратовања. У историју је отишло и 108 припадника војске који се нису вратили са Косова. Међу њима је и Тибор Церна из Дебељаче. Погледајте причу о њему:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала