Русија о контрамерама: Протераћемо 10 америчких и тројицу пољских дипломата

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да ће званична Москва, као одговор на протеривање руских дипломата од стране америчких и пољских власти, донети реципрочне мере које подразумевају протеривање 10 америчких и тројицу пољских дипломата.

Како је рекао, ускоро ће бити објављен списак целокупног одговора на „непријатељске потезе Америке“.

Лавров је казао и да ће Русија обуставити делатност америчких фондова који се мешају у руску политику.

Истовремено, руски шеф дипломатије је рекао да Русија, из свима јасних разлога, нема начин да одговори контрамерама на санкције које је Вашингтон увео по питању руског државног дуга.

„Америка је објавила санкције по питању руског државног дуга. Ми немамо полуге моћи да одговоримо на такве мере. Као што то већ кажу наши стручњаци, ове мере ће се одразити на економију Русије, али ми ћемо пронаћи излаз из те ситуације, као што смо увек до сада то чинили“, рекао је.

Такође је рекао и да је помоћник руског председника Јуриј Ушаков током састанка са америчким амбасадором у Москви саветовао Џона Саливана да отпутује у Америку на „озбиљне консултације“.

„У Вашингтону се дешава нешто што нам није баш најјасније. Зато је Ушаков и саветовао америчког амбасадора да отпутује у америчку престоницу и да обави озбиљне консултације“, нагласио је Лавров.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала