После Ђоковића и Надал доживео шок – а за све је „крив“ Рус!

© AP Photo / Jean-Francois BadiasРуски тенисер Андреј Рубљов прославља победу против Рафаела Надала
Руски тенисер Андреј Рубљов прославља победу против Рафаела Надала - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Андреј Рубљов, други најбољи руски тенисер, победио је Рафаела Надала у четвртфиналу Мастерса у Монте Карлу, после велике борбе и 2-1 у сетовима.

Рубљов је до победе дошао после два сата и 33 минута игре, по сетовима 6:2, 4:6, 6:2.

Русова победа представља друго шокантно испадање једног од најбољих тенисера света, пошто је претходно, у осмини финала, Новака Ђоковића елиминисао Британац Данијел Еванс.

Тренутно осми тенисер света је одиграо можда и најбољи меч у каријери, али му је припомогао и Шпанац, који је грешио много више од очекиваног, односно виђеног у претходним мечевима.

Рубљову је ово била још једна победа против у том тренутку трећег тенисера планете, пошто је претходно два пута савладао Доминика Тима, а једном Роџера Федерера.

Рус је постао и једини играч који је икада победио Рафаела Надала у Монте Карлу када би Шпанац освојио један сет.

„Бику са Мајорке“ је ово био тек други пут у у 16 наступа у Кнежевини да није дошао до полуфинала.

​Занимљиво је и да је Рубљов у само у претходном мечу против Роберта Баутисте Агута играо два часа и 46 минута, док је Надал на терену за два меча пре овог провео око два сата и 20 минута укупно.

Рубљову је ово била прва победа у међусобним сусретима са Рафом, пошто је изгубио оба претходна дуела – на УС опену 2017. године и на Завршном турниру 2020, оба пута без освојеног сета.

У полуфиналу Монте Карла руски тенисер ће играти против Норвежанина Каспера Руда, док се у другом окршају састају Стефанос Циципас и поменути Еванс.

Дуел је почео брејком Рубљова у првом гему, али се Рафа убрзо резултатски вратио у меч и изједначио на 2:2.

​Руса то није омело да потпуно парира Надалу у разменама и да успева да осваја дуге поене који су обојици црпели много снаге.

Одличним ударцима и из форхенда и из бекхенда Рубљов је терао Надала на доста изнуђених грешака, па су до краја сета виђена још два брејка – и то оба на сервис Шпанца.

Бољи Надал виђен је у другом сету, али је тај део игре почео исто као први, брејком Рубљова.

​Иако је Рафа играо боље и чешће претио сервису противника, тада је Андреј био боље реаговао када се суочавао са брејк лоптама.

Спасао је једну за 3:1, али онда пропустио три за 3:2.

Фестивал брејк лопти се наставио и у наредним гемовима, пошто је Рубљов пропустио још једну, а Надал још четири.

​Рус је успевао некако да сачува сервис, иако је деловало да је брејк на помолу, све до тренутка када је направио две велике грешке.

При изједначењу на 4:3 је прво направио дуплу сервис грешку, а онда и смеч послао право на рекет Шпанца, који је успео да изједначи на 4:4.

Игра Рубљова се потпно распала у наредном гему, па је Рафа дошао до три брејк/сет лопте. Андреј је успео да спаси две, али је код треће био беспомоћан.

Баш као и претходна два, трећи сет је почео брејком Рубљова, али је Надал, као и у другом делу игре, успео да се моментално резултатски врати.

Овог пута нису виђене неискоришћене брејк лопте, већ је Рубљов успео да буде најбољи када је то било најпотребније и направи не још један, већ још два брејка.

Ускоро је Рус дошао до огромних 5:1 против изнрвираног противника, а овог пута није направио грешке као у другом сету, те је мирно привео меч крају.

Надал се огласио о Ђоковићевом шокантном поразу: То је нормално...

Ђоковић: Ужасно!

Зашто је Новак био разочаран у свог тренера? /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала