Негативан одговор Приштине на посету Петковића

© Tanjug / TARA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косову и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Представници привремених институција у Приштини негативно су ноћас одговорили на најаву директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петра Петковића да данас и сутра посети покрајину и разговара са српским народом, саопштено је из Канцеларије.

У саопштењу се оцењује да је очигледно да ће нова власт у Приштини искористити сваки могући изговор, па и ситуацију са корона вирусом, да наметне антисрпску политику баријера и забрана.

Апсурдни су изговори Приштине и позивање на епидемиолошку ситуацију на Косову и Метохији, јер о пандемији Приштина није размишљала када смо желели да вакцинишемо грађане с Косова и Метохије или када је Београд имао најбољу намеру да донира одређени број вакцина Приштини, него се ковида у Приштина сете када хоће да забрањују посете, истакнуто је у саопштењу.

Канцеларија указује да је реч о флагрантном кршењу споразума постигнутих у Бриселу, посебно оних којима се регулише слобода кретања, али је то и јасна порука Београду да у политичким лидерима у Приштини нема искреног саговорника за дијалог и политику која је окренута будућности, већ напротив - назадним ставовима који поништавају и сваку помисао на постизање договора и компромиса.

У прилог томе сведочи и чињеница да уочи осме годишњице Бриселског споразума Приштина наставља да брутално крши све споразуме, од формирања Заједнице српских општина до постигнутих договора о слободи кретања.

У време када се интензивирају инциденти у српским срединама на КиМ, Петковић је желео да разговара са српским народом о помоћи државе, али и смири тензије и замоли их да не наседају на готово свакодневне провокације, али Приштина очигледно нема интерес да се ситуација смири, већ да настави да подгрева тензије, наглашава Канцеларија за Косово и Метохију, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала