После питања о мирном разлазу Босне, Пахор тврди да није знао за нон пејпер

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Словеније Борут Пахор
Председник Републике Словеније Борут Пахор - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Председник Словеније Борут Пахор данас се обратио јавности и изнео своје ставове о великој потреби што бржег укључивања земаља Западног Балкана у ЕУ. Поручио је да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да није знао ништа о нон пејперима током последње посете Сарајеву.

„Одбијам све опасне идеје о промени граница“, нагласио је.

Затим се осврнуо на БиХ и његову последњу службену посету Сарајеву.

Казао је да је искрени и доказани пријатељ БиХ и да је као председник Словеније у БиХ био седам пута. Подсетио је да је био и у Сребреници и одао почаст жртвама геноцида и послао снажне поруке.

„На последњем састанку са члановима Председништва БиХ нисам знао ништа о нон пејперу, ни пре ни касније. Замислима о коначном распаду Југославије се одлучно противим јер сматрам да то није могуће постићи мирним путем“, нагласио је.

Жељко Комшић је у понедељак потврдио да је председник Словеније Борут Пахор рекао да су све чешћи гласови у Европи о томе да треба довршити распад Југославије.

Комшић је изјавио да је након тога Пахор упитао: „Можете ли се ви у БиХ мирно разићи?“

Како наводи Комшић, он и Шефик Џаферовић рекли су да мирно раздруживање није могуће, док је председавајући Милорад Додик рекао да је то могуће, преноси Б 92.

О потенцијалном отварању Пандорине кутије на Балкану и могућности прекомпоновања Босне и Херцеговине у емисији „Свет са Спутњиком“ говорили су дописник дневног листа „Политика“ из Немачке Мирослав Стојановић, бивши амбасадор наше земље у Берлину и Бечу Милован Божиновић, и саветник српског члана Председништва БиХ Милорада Додика Радован Ковачевић:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала