Селаковић са Лавровом: Србија се нада посети Путина ове године

© Tanjug / RADE PRELICШеф руске дипломатије Сергеј Лавров и министар спољних послова Србије Никола Селаковић
Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и министар спољних послова Србије Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Пратите нас
Србија се нада посете председника Русије Владимира Путина ове године, изјавио је шеф српске дипломатије Никола Селаковић на састанку с руским колегом Сергејом Лавровом. Он је такође изразио захвалност Русији за улогу у очувању територијалног интегритета Србије и решењу ситуације око косовског питања.

Селаковић је на почетку сусрета с Лавровом, који се одржава током његове дводневне званичне посете Русији, истакао да су састанци званичника две земље на највишем нивоу доказ добрих односа Србије и Русије и добре билатералне сарадње и пријатељства.

„Уверен сам да ће то резултирати и састанком на највишем нивоу и посетом Владимира Путина Србији ове године. Ми се надамо тој посети“, рекао је Селаковић и додао да се у Србији сећају последње посете Путина и сматрају да је свака његова посета историјска.

Лавров је, са своје стране, говорећи о косовском питању, указао на покушаје напуштања резолуције 1244 Савета безбедности УН о решењу косовског проблема који су, како је рекао веома опасни.

Лавров је нагласио да је Русија заинтересована за даље јачање координације са српским пријатељима на међународној сцени, у европским структурама као што су ОЕБС и Савет Европе, као и у УН.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала