Случај „Рецко“ запрепастио српски фудбал /видео/

© Фото : RTV Focus Vranje/Printscreen/YoutubeДраган Рецко Антић
Драган Рецко Антић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Не може без циркуса у напаћеном српском фудбалу и тачка! Тренер Динамо Врања Драган Антић Рецко кажњен је у марту забраном рада у српском фудбалу у трајњу од 18 месеци, да би у се средином априла Рецко огласио и рекао да му је казна поништена. Многи су били затечени његовим помиловањем, али се огласио ФСС и демантовао такве наводе.

На утакмици Динама и Трајала из Крушевца одигране прошлог месеца Драган Антић је вређао четвртог судију па му је изречена 18-месечна суспензија.

И као гром из ведра неба, Рецко је на конференцији за медије 15. априла објавио да је суспензија укинута.

„Мислим да су ме Дисциплинска комисија ФСС као и велики број чланова са врха савеза драстично казнили са 18 месеци, као да сам највећи непријатељ државе Србије и као да сам 'побио' пола Крушевца“, поручио је Рецко после наводног укидања суспензије од стране ФСС.

Тренер Врањанаца се потпуно нормално припремао за утакмице свог клуба и док је драконска казна била на снази.

Ипак, ФСС се експресно огласио после оваквих навода шефа стручног штаба Динамо Врања.

Ненад Лалатовић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2021
Шта се дешава када Лалатовић оде на боловање? /видео/

„На основу Дисциплинске пријаве Директора такмичења Заједнице фудбалских клубова Супер и Прве лиге Србије, Дисциплинска комисија ФС Србије је одлучила да покрене одговарајући дисциплински поступак против Антић Драгана шефа стручног штаба ФК Динамо из Врања, као и на основу налога Комисије за жалбе ФСС из одлуке бр. 24-535/1 од 13. априла 2021. године. Имајући у виду да се ради о ефикасном поступку, а у циљу економичности као и потпуне правне сигурности првостепени дисциплински орган је Антић Драгану кроз ову одлуку наложио да достави писано изјашњење најкасније до уторка, 20. априла 2021. године до 17 часова. У конкретној правној ситуацији ова Комисија сматра да има места примени чл. 138 Дисциплинског правила ФС Србије, те је у складу са тим, а пре доношења одлуке о казни за Антић Драгана изрекла меру суспензије која подразумева забрану вршења функције на свим јавним утакмицама“, наведено је у саопштењу кровне организације српског фудбала.

Поменути члан 54 односи се на неспортско понашање према играчу свог или противничког клуба, судији, фудбалском раднику, руководствима фудбалских организација и гледаоцима, за време утакмице, после утакмице, на терену и ван њега, а увези са фудбалским спортом.

Јасно је да Рецко Антић неће водити Врањанце у наредном мечу, суспензија од 18 месеци остаје на снази, а он је сада поново на потезу, с обзиром на то да је добио рок до 20. априла да се се изјасни у писаној форми.

​Сума сумарум, случај „Рецко“ запрепастио је напаћени српски фудбал, потврдивши да у њему влада прави циркус и да је све могуће, па чак и да један тренер сазове конференцију на којој ће поручити дај е помилован, а онда против њега буде покренут дисциплински поступак. 

► Е, то је Златан – спасао Звезду, а себе „закопао“

► Бомба из Италије уздрмала Звезду: Станковић преговарао са Сампдоријом, у све је укључен и Михајловић

► Јагодина и Борац без милиона због намештања, казне и за Звезду и Нови Пазар

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала