Захарова: Кијевски режим – увезени антиукрајински холограм

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2021
Пратите нас
Кијевски режим не узима у обзир националне интересе Украјине и њених грађана, већ представља „увезени антиукрајински холограм“, поручила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Она је тим речима прокоментарисала две вести које су се појавиле на медијима – да је председник Украјине Владимир Зеленски рекао да безбедност његове земље, у дугорочној перспективи, може само да гарантује улазак у НАТО, али и да је Канада, земља која је једна од оснивача Алијансе, обуставила своју мисију у Украјини због пандемије корона вируса.

„То је слика и прилика кијевског режима. Ту нема ни националних интереса, ни државне политике, ни бриге о својим грађанима – један најобичнији увезени антиукрајински холограм“, написала је она на Фејсбуку.

Подсетимо, Зеленски је у недавном интервјуу за лист „Телеграф“ изјавио да је неопходно омогућити Украјини да уђе у НАТО како би се осигурала њена безбедност.

Он је такође рекао да гомилање руске војске на граници са Украјином прети целокупном демократском поретку.

По том питању су се оглашавали многи руски званичници, а став Кремља је да Руска војска има право да се налази на којој год тачки своје територије, те да то не треба никога да брине јер Русија никоме не прети.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала