Баварска Игра престола - Ханси или Хасан?

© AFP 2023 / RONALD WITTEK / POOLФлик и Салихамиџић
Флик и Салихамиџић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Кључа у Бајерну, а у центру пажње је тренер Ханси Флик који жели на крају сезоне да напусти баварског дива. Разлог за незадовољство стручњака који је с Бајерном прошле сезоне освојио максималних шест трофеја, је сукоб са спортским директором Хасаном Брацом Салихамиџићем.

Елиминација минхенског дива у четвртфиналу Лиге шампиона у судару са Пари Сен Жерменом, оголила је проблеме у клубу с Алијанц арене.

Ипак, сукоб Хансија Флика и Хасана Салихамиџића, од којих ће један по свему судећи врло брзо напустити клуб, није ништа ново. То је нешто што траје, само што је сада отишло толико далеко, да повратка нема и подсећа на Игру престола, у овом случају Баварску!

Може бити само један, али остаје да се види за кога ће се одлучити Надзорни одбор Бајерна - да ли за тренера који је учинио чудо претходне сезоне освојивши максималних шест трофеја, или ће руку подићи за спортског директора и бившег аса Брацу Салихамиџића.

​Одавно су на снази ратне секире између њих двојице, кључно неслагање односи се на играчки кадар и на обнову уговора са актуелним фудбалерима. Камен спотицања првобитно је био Давид Алаба, јер је Салихамиџић инсистирао да се Аустријанцу, маестралном левом беку, по потреби и крилу, не продужи уговор по условима које је тражио, док је Флик имао нешто другачији став.

Запело је и око Џерома Боатенга, јер је Салихамиџић поручио да с њим неће бити продужена сарадња, док је тренер изјавио да му је потребан Боатенг, који је с Немачком 2014. године покорио свет на Мундијалу у Бразилу.

Фудбал, лопта - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Кампања је уздрмала УЕФА – до нивоа мењања правила

И две легенде Бајерна, Лотар Матеус и Штефан Едберг, су у разговору за угледни Билд, поручили да је сукоб кулминирао и да за њих двојицу под сводовима Алијанц арене више нема места. Матеус нема дилему да је ситуација постала неиздржива.

„Они имају различита мишљења, посебно о тиму и мислим да то више није могуће поправити. Њихов однос је отишао предалеко“, јасно је поручио велики Лотар у својој колумни за Билд, додајући да је Флик критиковао поједине Салихамиџићеве одлуке, поручивши му да је играчки кадар био јачи претходне сезоне када су освојени сви трофеји.

Ништа блажи на тему сукоба Хасана и Хансија није био ни Штефан Едберг, некадашњи везиста Бавараца.

„Један од њих мора да оде! Клуб гура Флика, иако је 56-годишњи тренер који има уговор до 2023. године један од најбољих у историји, освојио је све што се освојити може, и то у кратком периоду“, поручио је Едберг.

Ипак, неће се све тако лако решити, што потврђују речи председника Бајерна Карла-Хајнца Руменигеа, који је искусно "спутио лопту".

"Морамо сви да се држимо и да радимо заједно и складно, поштено и професионално зарад клуба", изјавио је Румениге.

Бајерн је у суботу победио Волфсбург резултатом 3:2 и приближио се додатно новој шампионској титули, али горући проблем и даље није решен и ускоро ће бити познато како ће бити решена баварска Игра престола - да ли ће челници дати подршку Хансу или Хансију...

► „Ако смо ми криви, идемо у затвор, ако нисмо – онда ће налогодавци, следећа инстанца је Стразбур“

► Е, то је Златан – спасао Звезду, а себе „закопао“

► Случај „Рецко“ запрепастио српски фудбал /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала