Кампања је уздрмала УЕФА – до нивоа мењања правила

© Sputnik / Alexey FilippovФудбал, лопта
Фудбал, лопта - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Круцијалне промене су на помолу у свету фудбала! Европска фудбалска федерација УЕФА могла би у скорије време да донесе веома важну одлуку, која се односи на правило „гола у гостима“, које би могло да буде укинито!

Ипак, на поменуту тему за сада се дискутује на УЕФА форумима, пише енглески Дејли телеграф, али је велика вероватноћа да ће се оно ускоро наћи на неком од следећих извршних одбора.

Правило „гол у гостима“ не би у потпуности било укинуто, оно би и даље остало на снази током регуларних 90 минута, док би погодак током продужетака био подједнако важан за оба тима.

Гост више не би имао предност да његов погодак вреди дупло, те би у случају нерешеног резултат са постигнутим голом могло да се приступи пеналима, што је досад било немогуће.

Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2021
Проклетство најскупљег фудбалера свих времена /видео/

Познато је да гол у гостима се вреднује дупло, али је чињеница да то правило заправо нема смисла у доба пандемије, када се утакмице играју пред празним трибинама, без присуства навијача, те домаћи терен губи на тежини. 

Управо то је натерало УЕФА да размишља у поменутом правцу и да иде ка укидању једног старог, и чини се надасве, превазиђеног правила. 

Остаје да се види да ли ће Европска кућа фудбала (УЕФА) у блиској будућности ставити ову тачку на дневни ред и још једном променити правила фудбалске игре.

► Бомба из Италије уздрмала Звезду: Станковић преговарао са Сампдоријом, у све је укључен и Михајловић

► Зашто је елиминација Динама из Европе обрадовала фудбалску Србију?

► Тадићев Ајакс надиграо Рому и испао из Лиге Европе, крај Динамове бајке

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала