Ђере има једну олакшицу у Београду, Спутњику открио коју

© AP Photo / Rick RycroftЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, говорио је о утисцима пред почетак Србија опена, на којем ће учествовати први пут у каријери, на прес конференцији на којој је био Спутњик спорт.

Србија опен се претходно одржавао од 2009. до 2012. године, али је Ђере тада још био далеко од АТП нивоа, јер се борио у млађим категоријама.

Због тога ће му ове године бити прилика да први пут у каријери заигра на домаћем терену у једном званичном АТП мечу.

„Јако сам узбуђен јер је ово јединствена прилика да играм у Србији званичан турнир, већ једва чекам. Захвалан сам Нолету што је довео један АТП турнир у Србију поново. Раније сам био превише млад да бих играо. Нажалост неће бити публике, али опет, ово је сјајан осећај“, рекао је Ђере.

Ђере је недавно за званични сајт АТП на питање о сусретима са идолима одговорио сећајући се на Дејвис куп на којем је први пут гледао Ђоковића.

На питање Спутњика о томе да ли мисли да неке нове тениске наде у успону у Србији гледају на њега на сличан начин као што је он тада на Новака, одговара:

„Уф, да, знате како... Ноле мислим да је већ тада био међу првих десет (на свету) или близу. Ја сам мало слабије рангирам (тренутно 49. место прим. аут.), али свестан сам тога да, ипак – не само ја, него сви српски играчи генерално, а сада нас има пет у првих 50 – да смо ми на неки начин узори млађим играчима. Тако да гледам сходно томе и да се понашам и да будем добар пример, јер знам да ме гледају млађи, али не размишљам нешто посебно о томе, али имам на уму то да покажем добар пример млађим играчима“, објаснио је двадесетпетогодишњак из Сенте.

Током боравка на турниру Ђереу ће кретање бити максимално ограничено, као и свим тенисерима, због стриктних правила АТП поводом пандемије вируса корона.

Главни терен тениског комплекса на Дорћолу - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2021
Спутњик на лицу места – у овај део Србије ће бити упрте очи целог света /фото, видео/

Ласло је за Спутњик открио бенефит који ће имати током Србија опена.

„Компликовано је сада у последњих 12 месеци, колико већ... Ушао сам (у 'мехур') прекјуче, али ја могу да спавам у свом апартману, тако да нисам у хотелу, али сам лимитиран што се тиче слободног кретања: не могу нигде да идем, морам да поштујем правила као сви остали. Али, барем могу да спавам код куће, што је нека олакшица, јер заиста би било чудно да спавам у хотелу, тако да, што се тога тиче, барем имам ту неку олакшицу, што је предност у погледу на друге турнире, где сам стриктно у хотелу“, изјавио је Ђере.

О великом повратку тениса у Србију, односно Београд, за Спутњик је недавно говорио и директор турнира Ђорђе Ђоковић.

Кокаин, превара, казне, бекство – ко је „изнервирани“ Британац који је покупио Ђоковићев кајмак?

Лајовић открио за Спутњик шта га брине пред наступ у Београду

Ћаћић и Бркић нису успели да „одбране“ Београд

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала