Нереди испред зграде руске амбасаде у Прагу /фото/

© AP Photo / Petr David JosekЗграда амбасаде Русије у Прагу
Зграда амбасаде Русије у Прагу - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Испред зграде амбасаде Русије у Прагу дошло је до сукоба учесника антируске протестне акције и њихових противника, преноси „Чешка телевизија“.

Представници грађанске иницијативе „Милион тренутака за демократију“ дошли су на протест са антируским слоганима и транспарентима. Они су подржали одлуку чешких власти да протера руске дипломате. Касније је до зграде амбасаде дошла група која се противи поступцима Прага. После тога започела је туча. На крају је полиција привела једног учесника туче.

​Пре тога је на капију амбасаде бачен кечап. Полиција је привела седам особа.

Премијер Чешке Андреј Бабиш саопштио је у суботу да Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције у селу Врбјетице 2014. године. Истог дана, чешки министар спољних послова Јан Хамачек изјавио је да његова земља протерује 18 руских дипломата.

Коментаришући намеру Прага да протера запослене у дипломатској мисији, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова приметила је да су Чешкој врло добро познате последице таквих одлука. Министарство је изразило протест и навело да ће предузети реципрочне мере.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала