Полиција у Грачаници уклонила билборд са натписом „Полиција спава, затруби да је пробудиш“

© Sputnik / Дејан СимићЦентар Грачанице
Центар Грачанице - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Припадници полиције уклонили су билборд другова претученог Луке Димитријевића постављеног недалеко од полицијске станице у Грачаници, као још један облик мирног протеста због, како тврде, неадекватне и непрофесионалне истраге након инцидента.

На билборду постављеном на тргу испред полицијске станице писало је: „Полиција спава, затруби да је пробудиш“, „Не будите тврдоглави људи, комшије боли рука кад бију“ и цитат из филма „Балкански шпијун“ — „Ајде лепо признај, а Ђура ће ти опростити што те је тукао“.

У Грачаници данима организују мирне протесте због пребијања 19-годишњег Луке Димитријевића. Његов отац Дејан, тврди да су га физички напала три Албанца јер је наводно са девојком и другарицом направио прекршај тако што је ушао у њихов посед у Грачаници, пренео је РТС.

Полиција је испитала тројицу Албанаца и по налогу тужиоца они су пуштени након разговора.

Незадовољни одлуком о пуштању нападача, родитељи, њихови пријатељи, мештани и представници локалне самоуправе у Грачаници затражили су оставку командира полиције у тој средини, тврдећи да се ради о етнички мотивисаном нападу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала