Путинова велика љубав према Сибиру: Председникове „авантуре“ у руској тајги /фото, видео/

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаОдмор председника Руске Федерације В. Путина у Сибиру
Одмор председника Руске Федерације В. Путина у Сибиру - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин заиста воли Сибир и прија му да се тамо повуче на неколико дана, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Очигледно је да је душом везан за Сибир, заиста га воли. С друге стране, он борави и на Далеком истоку, воли Сочи и Красну Пољану. Путин воли и Крим. Зато има склоности ка широкој географији у том погледу, али заиста ипак преферира да се повуче у Сибир, заиста је тако“, рекао је Песков за телевизију „Русија 1“ током интервјуа за новинара Павла Зарубина.

Путин је крајем марта провео викенд у Туви са министром одбране Сергејем Шојгуом. Возили су се теренцем и шетали по тајги. Министар одбране је председнику показао своју радионицу у којој му је хоби израђивање разних предмета од дрвета.

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин у Сибиру
Путинова велика љубав према Сибиру: Председникове „авантуре“ у руској тајги /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Владимир Путин у Сибиру

На дан свог рођендана 2014. године, председник Русије је први пут узео слободан дан и отишао у сибирску тајгу. Тог дана је пешачио готово девет километара кроз планине.

Једно од најупечатљивијих путовања шефа Русије био је дводневни одлазак у Сибир у августу 2017. године. Путин је тада боравио у забаченој тајги где је пецао на каскади планинских језера, купао се, обилазио планинске реке на моторном чамцу, а такође је и шетао на планинама.

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин у тајги
Путинова велика љубав према Сибиру: Председникове „авантуре“ у руској тајги /фото, видео/ - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Владимир Путин у тајги

Председник је и 2019. године, неколико дана уочи свог 67. рођендана, такође био у тајги. Према речима Пескова, тамо је „уживао у јесењој природи“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала