Гојко Перовић: Тражићемо да се нападачи на Богословију пусте из притвора

© Sputnik / Никола БижићОтац Гојко Перовић
Отац Гојко Перовић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Пратите нас
Поводом хапшења нападача на Цетињску богословију ректор те установе Гојко Перовић истиче да је од велике користи то што надлежни раде свој посао, али да се међуљудски односи морају релаксирати обуставом даљег притвора и толерантним односом према оптуженима у току даље истраге.

Цетињани Д.Р. (20), П.В. (20), М.Ч. (20), А.Л. (22) и Ф.Б. (20) ухапшени су због сумње да су, у ноћи између 14. и 15. априла, испред интерната Богословије вређали ученике и свештенство који бораве и раде у тој установи, на верској и националној основи.

Из Управе полиције је саопштено да су осумњичени ученике и свештенство позивали на физички обрачун,„те су покушали да уђу у објекат, али у тој намери нису успели.“

Поводом хапшења нападача огласио се ректор Богословије Гојко Перовић који каже да је од велике користи и „оштећеној страни, као и починиоцима овог дела – то што надлежне институције раде свој посао како треба“, преноси Ин4С.

„У том смислу очекујем да ће се сваки сегмент овог немилог догађаја испитати до краја и како треба, ради општег добра свих нас на Цетињу и у Црној Гори. Што се тиче притварања ових момака, ја сам позван да ујутро, у својству ректора Богословије, дам изјаву пред тужиоцем. У циљу исказивања наше добре воље изнећу став школе да се ови момци пусте из притвора. Ово тим пре што сам са неким од њихових родитеља имао искрену и људску комуникацију, која је посведочила да они саучествују са нашом нелагодом поводом ових збивања, да им је жао и да се њихова деца кају због својих поступака. Волео бих да то буде став свих актера овог инцидента“, каже Гојко Перовић.

Он сматра да се међусобно не искључују испитивање свих околности на професионалан и правни начин од стране надлежних институција и захтев да се уздрмани међуљудски односи у крајњој мери релаксирају, обуставом даљег притвора и толерантним односом према оптуженима у даљем току истраге.

„Све што доприноси размицању ове магле која је пала међу нас као људе, пријатеље и комшије – у нашем је примарном интересу“, закључио је Гојко Перовић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала