Руске снаге уништиле терористичку базу у близини Палмире

© AFP 2023 / ABDULAZIZ KETAZСиријски град Идлиб
Сиријски град Идлиб - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Пратите нас
Североисточно од сиријске Палмире терористи су направили закамуфлирану базу, где су формиране групе за терористичке нападе; авиони руских ваздухопловних снага извршили су напад на ове објекте, саопштио је заменик начелника Центра за помирење зараћениха страна у Сирији контраадмирал Александар Карпов.
„Према добијеним информацијама, терористи су направили закамуфлирану базу североисточно од Палмире, где су формиране борбене групе за слање и извођење терористичких напада у различитим регионима земље, а такође се производиле експлозивне направе ручне производње“, рекао је Карпов на брифингу.

Карпов је додао да су након потврде локације о овим објектима авиони Ваздушно-космичких снага Русије на њих извршили ваздушне нападе.

Држављанка Сирије гласа на парламентарним изборима - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2021
Сирија наредног месеца бира новог председника

„Као резултат (напада)... уништена су два склоништа, до 200 милитаната, 24 пикапа са тешким митраљезима, као и око 500 килограма муниције и компонената за израду импровизованих експлозивних направа“, прецизирао је Карпов.

Он је истакао и да терористи у Сирији планирају терористичке нападе и нападе на државне институције у већим градовима чији је циљ дестабилизација ситуације уочи председничких избора.

Према његовим речима, терористи се обучавају у камповима за обуку, који се налазе „на територијама које не контролишу сиријске власти, укључујући зону Ел Танф, коју контролишу Оружане снаге САД“.  

Прочитајте још:

  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала