У Русији регистрован брзи тест на ковид након вакцинације

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаИзрада брзих тестова за вирус корона у лабораторији "Сколково" у Москви
Израда брзих тестова за вирус корона у лабораторији Сколково у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Пратите нас
Руске компаније „Рапид БИО“ (део лабораторије „Сколково“) и „Авивир“ регистровале су први брзи тест у Русији за откривање антитела на вирус корона након вакцинације, преноси агенција РБК.
Резултат тестирања са поузданошћу од 96 процената биће готов за 15 минута, а за анализу је потребна само једна кап крви. У „Сколкову“ су нагласили да су реагенси за испитивање подешени првенствено за вакцину „Спутњик Ве“ (Sputnik V).
Тестови за КОВИД-19 у лабораторији у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2021
Ускоро у Русији: Робот који тестира на ковид

Раније је вицепремијерка Русије Татјана Голикова изјавила, да се у Русији против ковида вакцинисало више од осам милиона људи.

Подсетимо, прва вакцина против вируса корона регистрована у свету је руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) коју је развио Институт „Гамалеја“. 

ЕпиВакКорона“ је друга од три вакцине које је Русија регистровала. Вакцину је произвео Државни научни центар вирусологије и биотехнологије „Вектор“. Русија има још једну регистровану вакцину – „КовиВак“ центра „Чумаков“.

Од почетка пандемије у Русији се вирусом корона заразило више од 4,7 милиона људи, више од 105 хиљада људи је умрло, док се њих око 4,4 милиона излечило.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала