Кокошков против руског гиганта, Мицић скида круну „краљу“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаИгор Кокошков током меча Фенербахче – ЦСКА у Москви
Игор Кокошков током меча Фенербахче – ЦСКА у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Евролига, елитно европско клупско кошаркашко такмичење, улази у завршницу и пред нама су прве четвртфиналне утакмице између Анадолу Ефеса и Реал Мадрида, Милана и Бајерн Минхена, ЦСКА Москве и Фенербахчеа, односно Барселоне и Зенит Санкт Петербурга.

Најбољих осам европских клубова у овој сезони играју на три добијена меча и победник сваког дуела пласираће се на Фајнал фор у Келну који је на програму од 28. до 30. маја.

У четвртфиналу велику улогу имаће српски кошаркаши (Василије Мицић, Марко Гудурић, Владимир Лучић, Владимир Мицов), али и селектор репрезентације Србије Игор Кокошков који ће покушати да са Фенербахчеом елиминише московски ЦСКА.

Истанбулски гигант завршио је на седмом месту у лигашком делу сезоне, те га је тај пласман одвео на другопласирану екипу из Москве. Ако тако гледамо, ЦСКА би требало да буде фаворит, али клуб Андреја Вататуна претрпео је промене и очекује нас неизвестан дуел.

Московљани ће у четвртфиналу бити без главних кошаркаша Мајка Џејмса, који је напустио клуб, и Николе Милутинова који због повреде рамена завршио сезону.

Ово су велики ударци за екипу Дмитриса Итудиса, али и поред тога имаће шта да кажу против Фенера.

Игор Кокошков у прва два дуела неће моћи да рачуна на Јана Веселог, лидера уз Нанда де Колоа, али већ у трећем мечу искусни чешки високи кошаркаш могао би да заигра.

ЦСКА има предност домаћег терена, те ће Фенербахче гледати да направи брејк у Москви како би у својој дворани завршио посао. Фенер не дочекује у најбољем расположењу утакмице јер је у последња четири меча претрпео три пораза, али и поред тога нема сумње да ће максимално спремни кренути у поход на Ф4.

Доста ће се очекивати од Марка Гудурића чијем је доласком у Истанбул кренуо и препород екипе. Фенер је изгледао лоше у првом делу сезоне, спекулисало се и о потенцијалном отказу Кокошкова, али све се променило када се Гудурић средином децембра вратио у Турску.

Поред Гудурића, велика одговорност биће и на Нанду де Колоу, док се на другој страни то исто може рећи за Вила Клајбурна и Тока Шенгелију. Први меч два великана игра се у среду у 19 часова.

Анадолу Ефес – Реал Мадрид

Плеј-оф Евролиге отвориће Ефес и Реал Мадрид. Василије Мицић са другим инстанбулским представником у овој фази покушаће да скине круну „краљу“.

Да су тимови комплетни био би ово фантастичан дуел, али овако се многи боје да би Ефес могао рутински да елиминише Мадриђане. Реал ће без сумње бити тврд орах, али играју без Ентонија Рендолфа, а екипу су у току сезоне напустили Факундо Кампацо и Габриел Дек.

Много се очекује од Мицића чије ће партије помно пратити Оклахома Сити Тандер, НБА екипа која полаже права на Мицића, али и челни људи Реала који би волели да виде српског плеја у Мадриду.

Милано – Бајерн Минхен

Два и по касније, у 20.45, креће један од занимљивијих дуела – Милано ће угостити Бајерн. На папиру екипа из Милана је фаворит, али Андреа Тринкијери и Владимир Лучић желе да помрсе рачуне и остваре историјски пласман за клуб из Минхена.

Лучић игра сезону каријере и од његових партија доста ће зависити исход наредних утакмица. Биће ово и окршај Италијана Етореа Месине и Андрее Тринкијерија, те нас очекује прегршт надмудривања, како кошаркаша на терену, тако и тренера на клупама.

Барселона – Зенит Санкт Петербург

Последњи, неко ће рећи и најмање занимљив дуел чека нас у сусрету Барселона и Зенита. Каталонски гигант велики је фаворит против руске екипе, те многи очекују „метлу“, односно 3-0 у серији.

Ипак, не би нас зачудило и да Ћави Пасквал, тренер Зенита и некада дугогодишњи стратег Барселоне, изненади Шарунаса Јасикевичуса и приреди екипи из Блаугране разна изненађења.

Плеј-оф Евролиге:

Уторак:

19.00 Ефес – Реал Мадрид

20.45 Милано – Бајерн

Среда:

19.00 ЦСКА – Фенербахче

20.45 Барселона – Зенит Санкт Петербург

Четвртак:

19.00 Ефес – Реал Мадрид

20.45 Милано – Бајерн 

 

Петак:

19.00 ЦСКА – Фенербахче

20.45 Барселона – Зенит Санкт Петербург

Уторак (27.4):

21.00 Реал Мадрид – Ефес

Среда (28.4):

19.00 Зенит Санкт Петербург – Барселона

19.45 Фенербахче – ЦСКА

20.45 Бајерн Минхен – Милано

Четвртак (29.4)ако буде било потребе

19.00 Реал Мадрид – Ефес

Петак (30.4)ако буде било потребе

19.00 Зенит Санкт Петербург – Барселона

19.45 Фенербахче – ЦСКА

20.45 Бајерн Минхен – Милано

Уторак (4.5)ако буде било потребе (тачан датум за потенцијалне мајсторице биће накнадно објављен)

ЦСКА – Фенербахче

Барселона – Зенит Санкт Петербург

Милано – Бајерн 

Ефес – Реал Мадрид

Добрић и Лојд „испили“ Цедевиту, Звезда може до првог места

Ивана осваја Америку – „град анђела“ чека нову српску звезду

Американац алудира на Звездину „крађу“: Камере су мистериозно искључене... /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала