Кон: Мислим да неће бити попуштања мера

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕпидемиолог Предраг Кон
Епидемиолог Предраг Кон - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је јутрос да је у току фаза попуштања мера и да то не може да се избегне, али изнео своје лично мишљење да на сутрашњој седници Кризног штаба мере које се односе на рад угоститељских објеката у затвореном неће бити попуштене.

Када је реч о мерама за предстојеће празнике, Кон је на ТВ Прва рекао да сматра да не треба уводити нове мере, већ да је потребно поштовати мере које су на снази. Истовремено је истакао да је још далеко од тога да се потпуно опуштено славе предстојећи празници.

Кон је указао да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна јер су болнице пуне, а више од 200 пацијената је на респиратору.

Указао је да Србија има пораст обухвата вакцинацијом и пад новооболелих, да је заиста у самом врху када је реч о вакцинацији, а то значи да се убрзано повећава колективни имунитет.

Кон је нагласио да није иста ситуација у свим деловима Србије и навео да је у Београду стање боље, а да је у појединим деловима земље и даље у порасту број оболелих, наводећи као пример Рашку област, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала