Надал и допинг – зашто је стриц Тони био љут?

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARD Рафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Жан Пјер Варди, некадашњи директор француске антидопинг агенције присетио се догађаја са Ролан Гароса 2009. године када је Рафаел Надал подвргнут узорковању крви за допинг тест у својој хотелској соби, карактеришући тај догађај „незаконитим делом против краљевског височанства“.
Вакцинација у Србији - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2021
Тачка без повратка – шта ће Новак одлучити?

Актуелни трећи тенисер света и икона тениса на шљаци, несумњиво је један од најскромнијих спортиста на свету. Ипак, у ситуацијама напада на његов интегритет, Шпанац не седи скрштених руку.

Током година је и његов стриц и некадашњи тренер, Тони Надал, заједно са њим водио битке.

Како би то објаснио, Жан-Пјер Верди, бивши директор француске антидопинг агенције (АЛФД), представио је случај из 2009. године који се односи на Надала. У једном интервјуу се присетио инцидента када су надлежни из ове организације посетили Рафу у његовој хотелској соби у Берсију ради узимања узорка крви за допинг тест.

Тридесетчетворогодишњи Шпанац освојио је запањујућих 13 титула на Ролан Гаросу држећи неприкосновени рекорд који ће тешко бити надмашен у скорије време.

Међутим, те 2009. године гледан је као дете које је четири године узастопно освајао француски Грен слем (2005-2008), па се у то време такав подвих чинио нехуманим, односно, сумњивим.

Ипак, популарни „бик са Маљорке“ је током година само потврђивао своју доминацију на најспоријој подлози на Туру, па је Верди догађај из 2009. године назвао „злочином малог величанства“, што је француски израз за незаконито дело против краљевског величанства.

„Када смо 2009. године желели да га проверимо у његовој хотелској соби у Берсију, било је лоше. Његов стриц Тони био је толико љут да је лаборант морао да ми га да на телефон“, рекао је Верди.

Тони и Рафа су увек веровали у напоран рад на изградњи каријере у њиховом спорту. Из истог разлога, обојица су познати по одмерености и огромној страсти према тенису. Стога није изненађење да је Тони тада разбарушио перје према директору АЛФД-а.

Тони Надал „одговорио“ Срђану Ђоковићу

Надал открио ко је „човек из сенке“ /фото/

Надалов стриц: Федерер је ГОАТ

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала