Русија уручила протестну ноту Украјини - могуће протеривање још једног дипломате

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства иностраних послова Русије
Зграда Министарства иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пратите нас
Русија има право да одговори на протеривање руског дипломате из Украјине, саопштили су у руском Министарству спољних послова.
„Узимајући у обзир ситуацију, МИП Русије не сматра протеривање руског дипломате из Украјине симетричном мером и има право да предузме кораке према једном од дипломата амбасаде Украјине у Москви“, наводи се у саопштењу.

Руски спољнополитички ресор је саопштио да „изражава одлучни протест због још једног непријатељског корака украјинске стране“.

„Оптужбе на рачун руског дипломате су измишљене и неосноване. Он се није бавио стварима које излазе из оквира дипломатске функције“, саопштили су у ресору.

Они су скренули пажњу да је „Кијев покушао да представи писмену ноту о протеривању саветника амбасаде Русије као симетрични одговор на усмено објављивање о непожељном боравку на територији Русије конзула Генералног конзулата Украјине у Санкт Петербургу“.

„Овакав приступ је апсолутно недопустив. Украјинском конзулу је било саветовано да напусти Русију, након што је био ухваћен на делу током вршења илегалне радње. Он је покушао да купи тајну базу података руских безбедносних органа која садржи личне податке о приватним лицима“, наглашено је у МИП Русије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала