Изетбеговићева СДА тражи санкције за Додика

© Youtube/Reki1Странка демокртаске асоцијације
Странка демокртаске асоцијације  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Бошњачка СДА позвала је зеље чланице Управног одбора Већа за имплементацију мира да уведе санкције српском члану и председавајућем БиХ Милораду Додику због, како наводе, сецесионистичких претњи.

Та странка сматра да је крајње време да Веће престане да узмичи пред, како кажу, "политичким силеџијством, као и да санкционисањем пропагатора сецесионизма, спречи дестабилизацију у земљи", пренела је Фена.

Они су позвали Веће да, у складу са својим мандатом, уведе санкције Додику, који је и председник најутицајније владајуће странке у Републици Српској и БиХ, због, како наводе, сецесионистичких претњи којим угрожава Дејтонски мировни споразум.

СДА Додика оптужује да већ дужи временски период "делује директно против стабилности и мира у Босни и Херцеговини и успорава и блокира реформске процесе".

"Његове стално понављане изјаве, којима прети сецесијом Републике Српске и рушењем Дејтонског мировног споразума, праћене блокадом институција, онемогућавају преко потребни политички и друштвени дијалог којим би требало да се убрзају интеграцијски процеси у корист свих грађана и народа у БиХ", саопштено је из СДА.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала