Из Београда креће трка – до Бањалуке

© Sputnik / Лола ЂорђевићНа Ади Циганлији се налази најсавременија бициклистичка стаза дужине 11,2 км која води око Савског језера.
На Ади Циганлији се налази најсавременија бициклистичка стаза дужине 11,2 км која води око Савског језера. - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
У четвртак ће се на Тргу републике у Београду одржати свечано отварање 15. Међународне бициклистичке трке Београд–Бањалука, након чега је предвиђен старт прве етапе.

Трка ће ове године трајати четири дана, од 22. до 25. априла, и подељена је у четири етапе: Београд–Шабац, Обреновац–Бијељина, Бијељина–Власеница и Приједор–Бањалука.

Према програму, трка ће стартовати у четвртак, 22. априла, у 12 сати у Београду, одакле ће караван од 25 екипа из 35 земаља света кренути до Шапца. Друга етапа стартује из Обреновца до Бијељине. Трећа етапа полази из Бијељине, преко пролазног циља у Шековићима, а завршава се у Власеници. Четврта етапа стартује из Приједора, кроз пролазни циљ у Градишци и биће завршена у Бањалуци 25 априла.

© Фото : Спутњику уступила Установа за унапређење економске, научно-техничке, културне и спортске сарадњe између Републике Српске и Републике СрбијеНајава Бициклистичке трке Београд – Бањалука
Из Београда креће трка – до Бањалуке - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Најава Бициклистичке трке Београд – Бањалука
Учествују чувени бициклистички тимови. Испоставило се да је интересовање највећих светских тимова ове године понајвеће, те свакако треба издвојити тимове из Шпаније, Италије, Немачке, Парагваја, Русије, Пољске, Казахстана, Сједињених Америчких Држава, а ту су и национални тимови Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније и Србије.

Директор трке Владимир Куваља рекао је да је ова петнаеста трка по реду, бициклистичка трка означена првом категоријом, што је чини спортским догађајем највишег ранга. Куваља је такође нагласио да за локалне заједнице кроз које етапе пролазе, трка више нема само спортску већ и економску и туристичку димензију. Шабац, Обреновац и Приједор ће ове године први пут у историји трке бити етапна места.

Покровитељи овогодишње трке су Министарство омладине и спорта Републике Србије, Министарство породице омладине и спорта Републике Српске и Представништво Републике Српске у Србији.

Више од 30 медијских кућа из земље и иностранства пратиће овогодишњу трку.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала