Након актуелног и бивши председник Украјине позвао Путина на разговор о Донбасу

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаБивши председник Украјине Леонид Кравчук
Бивши председник Украјине Леонид Кравчук - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Бивши председник Украјине и шеф делегације Кијева у контакт групи за Донбас Леонид Кравчук изјавио је да је спреман да се састане са руским лидером Владимиром Путином у циљу регулисања ситуације у региону.
„Апсолутно сам спреман. Чак и данас. Имам шта да кажем Путину и политичарима Кремља који данас тако хистерично распирују мржњу према Украјини“, рекао је он за телевизију „Украјина 24“.

Раније је актуелни председник Украјине Владимир Зеленски позвао Владимира Путина да се састану било где у Донбасу.

Од краја фебруара у Донбасу су почеле да се повећавају тензије: ОЕБС извештава о значајном повећању броја кршења прекида ватре, а устаници наводе да Оружане снаге Украјине у гранатирању користе артиљерију. У нападу украјинског дрона на село Александровско 3. априла, погинуло је једно дете. Самопроглашене републике сматрају да Кијев припрема офанзиву великих размера.

У Москви су тренутну ситуацију назвали опасном, јер би на истоку Украјине поново могао да се разбукта грађански рат. Како је приметио портпарол руског председника Дмитриј Песков, Русија у овим условима предузима мере да осигура своју безбедност. Он је додао да кретање трупа на територији земље не би смело никога да узнемирава, јер Москва никоме не представља претњу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала