Новаков брат отворио душу: Губио сам свој живот

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAПепе Имас и Марко Ђоковић
Пепе Имас и Марко Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Марко Ђоковић, млађи брат Новака Ђоковића, отворено је говорио о свим проблемима са којима се суочавао и начину на који је успео да изађе из свега.
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2021
Зашто је Новак био разочаран у свог тренера? /видео/

Некадашњи тенисер није успео да достигне величине свог старијег брата и то га је морило, али је спас нашао у послу тениског тренера.

О свему је говорио за шпанску Марку.

„Када сам имао 14 година отац ми је рекао да бирам између школовања и тениса. Изабрао сам тенис и отишао у Валенсију, вратио сам се потом у Србију, а касније сам се скрасио у Немачкој. Сазрео сам раније, али тенис, као и сваки спорт, тражи много жртве. Негативна страна је та што породица и пријатељи остају иза, али са друге стране можеш да упознаш много других људи“, навео је Марко.

Ипак, у велику кризу је запао са 23 године.

„Много сам патио, нисам успевао да остварим снове, а као да то није довољно, уз себе сам имао Новака који је то успео. Био сам опседнут тиме. Резултати нису долазили и бивао сам све несрећнији. Губио сам свој живот и нисам то могао да поднесем, нити да покажем то да не би људи помислили да сам слаб“, открио је Марко.

​Њему је у проналажењу излаза помогао Пепе Имас.

„Препоручио ми је пријатељ Карлос Гомес да одемо код њега. Први сусрет је био емотивна катарза за мене. Пружио сам руку, али је он питао да ли може да ме загрли. Одмах сам почео да плачем, у том моменту сам схватио колико ми је лоше“.

Од Имаса је добио савет – да воли себе.

„Увек су ми говорили људи да волим родитеље, браћу, девојку, али никада да волим себе. То је једноставно, али ја то нисам радио. Увек сам говорио себи колико сам лош... Нисам научио да показујем своју бол, учен сам био да будем јак, као што је мој отац, али у стварности то није тако“, навео је Марко.

Он сада ради у академији Имаса, где се тенису учи више од 150 деце, старости од четири до 16 година.

О односу са синовима недавно је за Спутњик спорт говорио Срђан Ђоковић

► Новак сазнао име ривала на старту Србија опена

► Новак о вакцинацији, „лудилу“ у којем живимо и менталним проблемима

► Новак одговорио Надалу на опаску да је опседнут: Ватра постоји, али...

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала