Партизан се осветио „Старој дами“ и заказао финале са Звездом /видео/

© Фото : ФК ПартизанФудбалери Партизана прослављају победу над Војводином
Фудбалери Партизана прослављају победу над Војводином  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Фудбалери Партизана савладали су Војводину минималним резултатом (1:0) и пласирали се у финале Купа Србије, где ће за трофеј играти против Црвене звезде, која је претходно тријумфовала над Радником из Сурдулице.

Једини гол за екипу тренера Александра Станојевића постигао је централни дефанзивац Светозар Марковић у 11. минуту, на асистенцију Милоша Јојића.

На тај начин, црно-бели су се реванширали Војводини за прошлосезонски пораз у финалу Купа Србије, па тим темпераментног тренера Ненада Лалатовића неће моћи да брани титулу освојену у Нишу.

Финале Купа Србије ће бити одиграно 25. маја. 

„Много је било тешко победити ову утакмицу, била је егал, могло је да оде на једну или другу страну. Генерално, можда је била и лоша утакмица, играли смо такмичарски, важно је било да победимо“, рекао је тренер Партизана Станојевић.

Лалатовић је, са друге стране, рекао да је Војводина била бољи ривал у првом полувремену.

„Партизан је Партизан, њему не треба да се играчи ваљају по терену, да троше време, требало је да нам дају три, четири гола, да докажу да су бољи од нас и да заслужују финале. Желим им много среће против Црвене звезде“, истакао је Лалатовић.

Партизан је у петом минуту имао прву велику шансу, Бибрас Натхо је умало искористио непажњу голмана Горана Вуклиша, он је капитулирао шест минута касније, а Војводина за то време ниједном није запретила ривалу.

То је учинила у 51. минуту, касније и у 62, али је голман Владимир Стојковић, упркос повреди, био на висини задатка.

Партизан и Црвена звезда ће се у финалу Купа Србије састати први пут од 2017. године, када су црно-бели победили и освојили дуплу круну.

► Фудбалски судија извршио самоубиство – делио правду на вечитом дербију

► „Ако смо ми криви, идемо у затвор, ако нисмо – онда ће налогодавци, следећа инстанца је Стразбур“

► Случај „Рецко“ запрепастио српски фудбал /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала