Путин: Нова врста спорта за ситне шакале – „качити“ се за Русију

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путинтин
Председник Русије Владимир Путинтин - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Непријатељске акције против Москве не престају, поједине земље су од тога направиле „нову врсту спорта“, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„Непријатељске акције против Русије такође не престају. У појединим земљама су увели гадан обичај: из било ког разлога, а најчешће без икаквог повода да се каче за Русију. То је нека нова врста спорта, ко ће рећи нешто гласније“, сматра Путин.

Према његовим речима, као одговор на то Москва се понаша суздржано и скромно.

„Често уопште не одговарамо не само на непријатељске акције, него и на отворени безобразлук“, констатовао је руски лидер.

Према речима руског лидера, поједине земље „пецкају“ Русију, а друге их имитирају. Њих је Путин упоредио са јунаком „Књиге о џунгли“ Радјарда Киплинга – шакалом Табакијем.

„Без икаквог разлога се каче за Русију те ту, те тамо. Наравно, око њих одмах, као око Шир Кана, врте се свакакви ситни Табаки. Све као код Киплинга. Завијају да одобровоље свог господара“, рекао је руски лидер.

Путин је нагласио да Русија жели да има добре односе са свим учесницима међународне заједнице, али види шта се дешава у правом животу.

Русија ће увек пронаћи начин да одбрани свој став и своје интересе пред земљама које бирају егоистичан и високопаран тон.

„Русија има своје интересе које бранимо и које ћемо бранити у оквиру међународног права, као што то чине и друге земље света. А ако неко одбија да разуме ту очигледну ствар, бира егоистичан и високопаран тон, Русија ће увек пронаћи начин да одбрани свој став“, рекао је лидер Русије.

Он је нагласио да је смисао и садржај политике Русије на међународној арени у осигуравању мира и безбедности ради благостања својих грађана и стабилног развоја земље.

„Међутим, изгледа да су сви, нажалост, навикли на праксу политички мотивисаних, незаконитих санкција у економији, на грубе покушаје појединих да силом намећу своју вољу другима“, констатовао је руски лидер.

Путиново обраћање Федералној скупштини и поруке које је руски председник у њему послао биле су тема емисије „Свет са Спутњиком“:

Путин поручио: Ко провоцира Русију — зажалиће као никада до сада /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала