Путин: Запад не примећује покушај државног удара у Белорусији

© Sputnik / Михаил Метцель / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Недопустиве акције, као што су покушаји убиства председника Белорусије Александра Лукашенка и државног преврата у Белорусији, не наилазе на осуду колективног Запада, рекао је руски председник Владимир Путин.

„Можете имати какво хоћете мишљење о бившем председнику Украјине Виктору Јануковичу, и бившем председнику Венецуеле Николасу Мадуру, председнику Белорусије Александру Лукашенку, али преврати и политичка убиства – то прелази све границе“, рекао је Путин.

„У свету су нажалост, изгледа, сви већ навикли на праксу политички мотивисаних незаконитих санкција у економији, грубе покушаје једних да силом наметну своју вољу другима. Данас таква пракса прераста у нешто много опасније, имам у виду недавно објављене чињенице о директном покушају организације државног удара у Белорусији и убиства председника те земље. Притом је карактеристично да такви недопустиви поступци не наилазе на осуду такозваног колективног Запада. То као да нико не примећује. Сви се праве да се уопште ништа не дешава“, истакао је он.

„Пракса организације државних удара, планова политичких убистава, између осталог, и високих званичника – то је већ превише. Све границе су већ прешли“, рекао је он.

Како каже, све је водило правом покушају државног удара у Белорусији, али нико не размишља колико би људи страдало, како би се развијала судбина те земље,

„А шта би било да се у Белорусији заиста догодио покушај државног удара, јер је све водило ка томе. Колико би људи страдало. Како би се уопште развијала судбина Белорусије. О томе нико не размишља, као што нико није размишљао о Украјини, када је тамо извршен државни удар“, рекао је Путин.

Пратите на Спутњику уживо обраћање руског председника Владимира Путина Федералној скупштини.

Путиново обраћање Федералној скупштини и поруке које је руски председник у њему послао биле су тема емисије „Свет са Спутњиком“:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала