Русија: Страни хакери покушали да украду податке о руским вакцинама

© Depositphotos.com / GorodenkoffДаркнет
Даркнет - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Хакери из иностранства покушали су да украду податке о руским вакцинама против вируса корона, саопштио је заменик директора Националног координационог центра за рачунарске инциденте (НЦКИ) Николај Мурашов.
„Преступницима су посебно били интересантни резултати научних истраживања и руски подаци о вакцинама против вируса корона“, рекао је Мурашов.

Такође је истакао да подаци НЦКИ за 2020. годину указују на то да се већина рачунарских напада на руски информациони простор реализује из иностранства, углавном са територије САД, Кине, Немачке и Холандије.

Главни циљеви нападача били су објекти државне управе, финансијског сектора, војно-индустријског комплекса, науке, образовања, здравства и транспорта.

Приоритетни задатак страних специјалних служби било је добијање приступа заштићеним информацијама и ремећење функционисања објеката критичне информационе инфраструктуре.

Према речима Мурашова, уведени режим рада на даљину током пандемије вируса корона довео је до раста сајбер напада на сервисе које су запослени користили за рад. Конкретно, компјутери су заражавани штетним програмима у циљу крађе вредних информација.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала