Руски сенатори: Предлог Зеленског Путину – глуматање

CC BY 4.0 / Администрация Президента Украины / Председник Украјине Владимир Зеленски на положајима Оружаних снага Украјине у Луганској области
Председник Украјине Владимир Зеленски на положајима Оружаних снага Украјине у Луганској области - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Руски сенатори су реаговали на позив украјинског лидера Владимира Зеленског руском председнику Владимиру Путину да се састану у Донбасу, истичући да се ради о „глуматању“ и позвали су Зеленског да се не игра празним речима.
„За почетак, Зеленски мора да у потпуности престане са нападима и да укине економску блокаду Донбаса, ако му је толико стало до људи који тамо живе. А у међувремену, његови високопарни празни говори промашују циљ и немају никаквог смисла“, написао је руски сенатор Алексеј Пушков на Телеграму.

Такође је оценио обраћање Зеленског као „слабо и празно“ и подсетио да у Кијеву „маштају да очисте Доњецку и Луганску народну републику“.

Сличног је мишљења и руски сенатор са Крима, члан Међународног комитета Савета федерације Сергеј Цеков.

 „Сам наступ Зеленског је високопаран са дивљењем самом себи због изреченог, некакво глуматање. Он истиче своју неустрашивост и потпуну удубљеност у сукоб у Донбасу – и ту показује или потпуно незнање о томе од чијих руку гину људи, или потпуно лицемерје“, рекао је Цеков Спутњику.

Како је истакао, Зеленски је показао своју неспособност или недостатак жеље да оконча рат у Донбасу и сада покушава да пребаци одговорност на руског председника, популистички предлажући састанак.

„Тешко да је потребно реаговати на још један глумачки наступ. Могу само да жалим народ Украјине због таквог лидера земље“, закључује сенатор.

Подсетимо, председник Украјине Владимир Зеленски позвао је председника Русије Владимира Путина да се састану „у било ком делу украјинског Донбаса, где се води рат“.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала