Вучић иде у Брисел 26. априла

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Пратите нас
Председник Србије, Александар Вучић, боравиће 26. априла у радноиј посети седишту ЕУ, сазнаје Танјуг у Бриселу.

Циљ посете и разговора Александра Вучића и највиших заваничника ЕУ биће убрзање евроинтеграција Србије, а председник Србије у Брисел долази на позив шефа дипломатије ЕУ, Жозепа Бореља, који ће тим поводом организовати радни ручак за највишу делегацију из Београда.

Претходно ће се председник Вучић састати са председницом Европске комисије, Урсулом фон дер Лајен, а планиран је и састанак са комесаром за проширење, Оливером Вархејијем.

Извори Танјуга у Бриселу наводе да је на агенди разговора примена нове методологије на убрзању приступног процеса Србије, развојни пројекти у Србији предвиђени европским Економско инвестиционим планом, али и борба против пандемије и стратегија вакцинације у региону за коју је Србија похваљена од европских званичника и јавности.

У оквиру припреме посете председника Србије у Бриселу, амбасадорка Србије при ЕУ Ана Хрустановић састала се са специјалним представником ЕУ за дијалог Беогрда и Приштине, Мирославом Лајчком.

Састанак са Лајчаком је такође на агедни бриселске посете председника Александра Вучића где би требало да буде речи о наставку процеса нормализације односа Београда и Приштине коме посредује ЕУ.

Из ЕУ позивају Приштину да се што пре врати за преговарчки сто при чему се инситира на ”континуитету дијалога” и напомиње да промена власти у Приштини неће утицати на већ постојећи радни оквир процеса преговора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала