Бујановац ушао у Заједницу албанских општина у региону

© Sputnik / Дејан СимићОпштина Бујановац
Општина Бујановац  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Општина Бујановац постала је члан Заједнице албанских општина у региону, гласовима већине одборника у бујановачкој Скупштини.

За учлањење су гласали одборници албанских странака и један представник Уједињене партије Рома на седници Скупштине општине Бујановац, чиме је усвојен захтев Заједнице албанских општина у региону да се град на југу Србије учлани у ту организацију, пишу „Бујановачке“.

У образложењу захтева за чланство се наводи да ће тиме бити „постављени темељи јаке и дугорочне сарадње у региону у којем живи трећина албанског становништва“.

У Заједници албанских општина у региону већ су Прешево, Тетово, Приштина, Тирана и Улцињ.

По речима Шуајба Незирија, директора Туристичке организације Бујановац, који је образлагао предлог, иницијатива за учлањење општине Бујановац потекла је на састанку са председницом Заједнице, одржаном у Тирани, где се налази и центар организације.

„Заједница ће послужити за размену искустава са свим општинама чланицама и остваривање партнерстава за одрживи развој. Радићемо на заједничким пројектима и платформама у области урбанизма, иновација, заштите животне средине, културе, уметности“, рекао је Незири и додао да ће учлањење донети добробит грађанима.

За чланство у Заједници општина, Бујановац ће плаћати годишњу накнаду која ће тек бити утврђена.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала