Црни рекорд у Индији, појавио се и троструки мутирани сој короне

© Mahesh Kumar AТим експерата индијског министарства здравља
Тим експерата индијског министарства здравља  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Индија је открила нови троструки сој ковида у тренуцима када се бори да обузда најгори талас корона вируса од почетка пандемије и обарања светског негативног рекорда по броју оболелих у једном дану. Та земља забележила је 314.835 случајева у претходна 24 сата.

Индијски научници су раније упозоравали на двоструки мутирани сој, а троструки мутирани сој ће само да изазове још веће проблеме, пренео је лондонски Индепендент. 

Микробиолошка лабораторија  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2021
Појавио се нови сој короне – „невидљив“ за ПЦР тестове

Троструки мутирани сој значи комбинацију три различите ковид варијанти, који су формирали нови сој у индијским државама попут Западог Бенгаа, Махараштре и Делхија и верује се да су тамо доминантне, јавио је НДТВ њуз.

Професор епидемиологије на Мекгил универзитету је рекао за НДТВ да је у питању заразнији сој.

"Много људи од њега оболи врло брзо. Морамо да наставимо да подешавамо вакцине да се боре против нових сојева. Морамо да разумемо заразу, за шта је потребно детаљно секвенцирање", изјавио је Мадхукар Паи.

Он је навео да је кашњење у откривању дуплих мутација допринело великом ширењу ковида-19 у Индији.

У овом тренутку, новински извештаји кажу да је троструки мутирани вирус више питање интересовања научника, него сој за забринутост.

Винод Скарија, који ради у Савету за научна и индустријска истраживања у Делхију, рекао је да су неопходна додатна истраживања како би се видела ефикасност вакцина против овог соја, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала