Чачак – град кошарке: Марко Мариновић емотиван после тријумфа Борца у Сплиту /видео/

© Фото : ABA league / Buducnost VOLIМарко Мариновић, тренер КК Борац
Марко Мариновић, тренер КК Борац - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Кошаркаши Борца остварили су важан тријумф у 25. колу Аба лиге, пошто су у Сплиту савладали домаћи тим резултатом 86:74. Тренер српског клуба, Марко Мариновић, емотивно је коментарисао победу свог тима, наглашавајући још једном да је Чачак град кошарке.

Мариновић који је у сезони 2019/20. пошао стопама свог суграђанина, једног од најуспешнијих кошаркашких тренера данашњице, Жељка Обрадовића, своју богату играчку каријеру управо је завршио у Хали крај Мораве.

У сезони 2018/2019. након које је окачио патике о клин, популарни Малина је као капитен одвео Борац до полуфинала АБА 2 лиге у ком је већи квалитет показала сада већ угашена Приморска из Копра, али и до друге узастопне титуле шампиона КЛС лиге.

Преузимајући кормило Чачана у септембру 2019. године, Мариновић је сјајно стартовао предводећи Борац до првог места у домаћој и другој регионалној лиги, што је био основ да организатори такмичења потврде пласман Борца у АБА лигу, јер до доигравања није дошло услед прекида сезоне због пандемије вируса корона.

У дебитантској сезони у елитном регионалном такмичењу, екипа Марка Мариновића суочена са огромним недостатком свог шестог играча, публике, у понедељак је дошла до свог осмог тријумфа, насупрот 17 пораза које је претрпела у досадашњих 25 одиграних утакмица.

Овим тријумфом тим из града на Морави је направио можда и кључни корак ка избегавању позиције број 13, а тако и игре у баражу. Иако још увек није све готово, пошто су и Цибона, Крка и Сплит у игри, Борац ће ставити тачку на опстанак у јадранској лиги уколико буде славио у Хали крај Мораве против Цибоне.

Колико му недостаје ветар у леђа који је невидљиви непријатељ, ковид- 19, ускратио игри кошаркаша из Чачка, Малина је показао на конференцији по завршетку утакмице са Сплитом, а победу је посветио управо свим људима у српском граду кошарке.

„Утакмица је била много важна и за нас и за њих. Много сам узбуђен и ову утакмицу бих посветио свим људима у Чачку, ми смо град кошарке и много смо се борили да дођемо у ову ситуацију. После доста спортске неправде, не упирем прстом ни у кога, момци су показали да су најбољи кад је најтеже. Математички још нисмо опстали, али смо близу тога. Тешко је, прва година у АБА лиги и врло смо близу останка у лиги. Емотивно сам мало... Много ми је тешко... Али ето, пожелео бих Сплиту сву срећу у наставку сезоне“, емотиван је био Мариновић.

Добрић и Лојд „испили“ Цедевиту, Звезда може до првог места

Млади Србин је поново променио историју НБА лиге! /видео/

Жесток сукоб америчких новинара око Јокића: „Аргументи су ти идиотски“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала