„Од данас, ја сам Бањалучанин“: Вучићу уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина

Пратите нас
Председнику Србије Александру Вучићу уручен је кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина тог града. „Од данас, ја сам Бањалучанин“, поручио је Вучић, захваливши се на награди.

„Ово је једно он највећих признања које сам икада добио, сада и ја постајем део Врбаса и велике историје града Бањалука. Част је бити у друштву Петра Кочића, многобројних писаца, песника, спортиста, уметника и осталих“, рекао је Вучић.

Председник Србије је навео да је посебно поносан да је, иако су различитог мишљења политичке партије у граду Бањалука, једногласно донесена одлука да он добије ово признање.

„Овај град показује својом историјом, разноликошћу и свим другим стварима колико је велика. Бањалука мора бити пример другима", рекао је Вучић.

Додао је да сви могу да живе заједно, да раде и граде.

„Ово са задовољством прихватам као Србин јер ми је стало да све урадим за очување српског језика, културе, историје и свега. Имаћемо све већу снагу, економску снагу и моћ. Помагаћемо колико год будемо могли Републици Српској", истакао је Вучић.

Председник Србије је рекао да је Бањалука кроз модерну историју и данас постала најважнији српски град уз Београд, град у којем је за сваког било места и који је успевао да извуче најбоље из оних који у њему живе.

„Данас је и пред мене стављена велика обавеза да будем један од оних који ће Бањалуци нешто донети и дати, а пре свега несебично све оно што могу и што имам, сву подршку, љубав само за то сјајно право, за част да могу да кажем да сам као и ви, Бањалучанин“, поручио је Вучић.

Бити Бањалучанин значи и знати да је овај град, град свих, који су саградиле разлике да би постао град без разлика, указао је он.

Вучићу је то признање на свечаној академији уручио председник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

Повеља почасног грађанина, председнику Вучићу додељена је у знак захвалности грађана Бањалуке за бројне донације, и пројекте који су завршени или у фази реализације.

Као пример, наведена је изградња амбуланте, дечијег вртића у делу града Петрићевац, али и донација вакцина.

Емитован је и двоминутни филм, у којем је поручено да кључ града иде пријатељу Вучићу и да су за њега врата Бањалуке отворена заувек.

Иначе, на академији награда је, између осталих, уручена и Биљани Чекић, која тумачи улогу девојчице у филму „Дара из Јасеновца“.

Подсетимо, делегација Србије, предвођена Вучићем, борави у посети Бањалуци.

Након састанка Високог савета за сарадњу Републике Србије и Републике Српске, Вучић је поручио да је будућност у заједничком раду и миру и да је најважније да се за бољи живот грађана, развијају економски односи, уз очување мира и стабилности.

Он је нагласио да у Србији нико не размишља о сукобима и ратовима.

Председник Србије је, такође, најавио велику помоћ Српској у развоју инфраструктуре.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала