Руска амбасада: Братислава ће ускоро бити обавештена о одговору Москве

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије
Застава Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Москва задржава право да одговори на одлуку словачких власти да протерају троје руских дипломата, саопштила је амбасада Русије у Словачкој.

„Руска страна задржава право на одговарајућу реакцију на поступке словачких власти, о чијем ће садржају власти земље бити обавештене у блиској будућности“, саопштила је амбасада Русије у Братислави на својој страници на Фејсбуку.

Према наводима амбасаде, оптужбе на рачун руских дипломата у вези са наводним незаконитим активностима, посебно против Словачке Републике, апсолутно неосноване.

„Одлуку словачке владе тешко је оценити другачије него као корак који противречи историјски добрим односима међу народима наших земаља“, додала је амбасада.

Премијер Словачке Едуард Хегер саопштио је у четвртак да Братислава протерује три службеника руске амбасаде. Како је рекао, они морају да напусте територију Словачке у року од седам дана у складу са тренутном геополитичком ситуацијом, као и ситуацијом у Чешкој. Раније је министар спољних послова Словачке Иван Корчок изјавио да ће Словачка предузети оштре кораке као подршку Чешкој.

Чешка је прошле недеље оптужила Русију да је 2014. била умешана у експлозију на складишту муниције у селу Врбјетице. Међу осумњиченима су названи Александар Петров и Руслан Боширов, за којима је Лондон расписао потерницу у случају тровања бившег официра ГРУ Сергеја Скрипаља.

Кремљ је ове оптужбе назвао нечувеним и неоснованим, а портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова описала је ситуацију као „параду лудила“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала