Селаковић: Поруке из Приштине о Бриселском споразуму дрске и скандалозне

© Sputnik / Лола Ђорђевић Никола Селаковић
 Никола Селаковић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Никола Селаковић оценио је вечерас да поруке представника Приштине да ће преиспитати Бриселски споразум како би „ресетовали“ дијалог са Београдом представљају невиђену политичку дрскост и захтевају хитну и оштру реакцију свих који желе трајну стабилност и мир на Западном Балкану.

Селаковић је у писаној изјави достављеној медијима поручио да су данашње поруке председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи скандалозне, као и њено понашање којим показује да Приштина суштински неће дијалог.

„Данашње поруке Вјосе Османи су еуфемизам за блокаду дијалога, јер резултати дијалога Београда и Приштине нису шведски сто, са којег се може бирати шта ће бити примењено, а шта не“, навео је Селаковић.

Оценио је да се обистињују предизборне поруке Аљбина Куртија да ће дијалог са Београдом бити ниско на листи њихових приоритета, што, како каже, је данас дефинитивно и потврђено.

Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2021
Курти: На Косову не може да постоји једноетничка ЗСО, Србија нам дугује три милијарде евра

„То заправо значи да њега уопште не занима дијалог или компромис“, додаје шеф српске дипломатије.

Подсећа да Приштина годинама, прецизније читавих осам година, одбија да спроведе своју једину праву и суштинску обавезу из Бриселског споразума, а то је формирање Заједнице српских општина.

„Данас је и Београду и међународној заједници јасно поручено да је избегавање обавеза, манипулисање и лаж стандард, а не инцидент, у деловању приштинских политичких структура“, наводи Селаковић, преноси Танјуг.

Шеф српске дипломатије очекује да међународна заједница, посебно државе које отворено и интензивно подржавају Приштину, у интересу стабилности и мира у региону, „зауздају и дисциплинују своје пулене“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала