Спектакл на Дорћолу – нервозни Рус тешком муком победио бесног Словенца!

© AP Photo / PAUL CROCKРуски тенисер Аслан Карацев
Руски тенисер Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Аслан Карацев, руски тенисер, проживео је праву драму у свом премијерном мечу на Србија опену против словеначког ривала Аљажа Бенедеа и остварио победу после огромне борбе која је трајала два сата и 36 минута.
Руски тенисер Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2021
Свет је упознао руско тајно оружје

Коначан резултат дуела је 6:3, 4:6, 7:6, а Карацев се чак суочио и са меч лоптом коју је Словенац имао у 12. гему трећег сета.

Меч је решен тек у тај-брејку трећег сета, који је обележила велика контроверза у осмом поену, када је Бедене жестоко протестовао због одлуке судија.

Карацев је у тим моментима имао предност од 4:3, није успео да оствари већу предност, нервозно је ударао рекетом у ђон патике и дозволио противнику да стигне на два поена од велике победе.

Ни Словенац није могао да се похвали стабилним психолошким стањем, релативно лак ритерн из бекхенда је послао у аут, потом је поново погрешио и Карацеву поклонио меч поен, али је затим и направио дуплу сервис грешку.

Карацев није играо сјајно, али је ипак успео да се пласира у четвртфинале, где ће се састати са Ђанлуком Магером, италијанским тенисером.

Он је већ у трећем гему првог сета изгубио свој сервис и то без освојеног поена, али је успео да узврати, смањи разлику и да у шестом гему поведе са 4:2.

Низ од три узастопна брејка виђен је у финишу другог сета који је припао Бенедеу, у трећем су играчи разменили по један брејк па је меч морао да буде решен у тај-брејку, први пут у каријери Карацева на АТП турнирима.

► Западни теоретичари завере поново изврћу Новакове речи

► Ништа није исто без Новакових суза /фото, видео/

► Белорус замало шокирао Надала, Италијан избачен због псовки /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала