У Египту ће се производити преко 40 милиона доза руске вакцине „Спутњик Ве“ годишње

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине против ковида "Спутњик Ве"
Паковање вакцине против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2021
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције (РФПИ) и египатска фармацеутска компанија „Минафарм“ договорили су се о производњи више од 40 милиона доза руске вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) годишње, саопштио је Фонд.
„РФПИ, египатска компанија 'Минафарм' и њена подружница 'ПроБиоГен' (Немачка) објављују да је склопљен споразум о производњи више од 40 милиона доза руске вакцине против вируса корона 'Спутњик Ве' (Sputnik V) годишње. Стране намеравају да ускоро започну пренос технологија и да покрену производњу вакцине у трећем кварталу 2021. године“, истиче се у саопштењу.

У првој фази партнери намеравају да испоручују више од 40 милиона доза годишње, произведене у биотехнолошким погонима „Минофарма“ у Каиру. Подружница „ПроБиоГен“, која је специјализована за област векторских технологија, производњу вакцина и генску терапију, учествоваће у оптимизацији процеса за повећање производње вакцине у будућности.

„Партнерство са 'Минофармом' је први споразум о производњи 'Спутњика Ве' (Sputnik V) у региону Блиског истока и Северне Африке. РФПИ је склопио партнерство са водећим фармацеутским произвођачима у циљу производње вакцине у бројним земљама, док је број земаља које су регистровале вакцину достигао 61. 'Спутњик Ве' (Sputnik V) је високо ефикасна вакцина, која ужива поверење регулатора широм света и даје велики допринос у борбу против вируса корона“, рекао је шеф РФПИ Кирил Дмитријев.

Руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) регистрована је у 61 земљи света са укупном популацијом од преко три милијарде људи.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала