Анестезиолог „Перфекте“ ослобођен оптужби да је одговоран за смрт трогодишње девојчице

CC0 / пиксабеј / Чекић
Чекић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите насTelegramOdyssey
Виши суд у Београду ослободио је анестезиолога Станоја Глишића од оптужби да је одговоран за смрт трогодишње Ање Граховац која је преминула након операције катаракте на клиници „Перфекта“ у јуну 2007. године.

Након поновљеног суђења, по налогу Апелационог суда у Београду, и имајући и виду његове налоге и упутства, суд је закључио да нема узрочно-последичне везе између поступања Глишића и смрти девојчице, рекао је судија образлажући пресуду.

Он је додао да се оштећени, породица девојчице, упућују да одштетни захтев остварују у парници, док трошкови овог поступка падају на терет буџетских средстава, пренео је Танјуг.

У образложењу пресуде судија је указао да није на несумњив начин утврђено да је због пропуста окривљеног дошло по погоршања здравственог стања Ање Граховац.

Такође, нико од вештака није искључиво везао поступање окривљеног са смрћу девојчице, додао је судија.

Глишић је ослобођен од оптужбе за кривично дело „тешко дело против здравља људи“.

На ову пресуду тужилаштво има право да уложи жалбу Апелационом суду.

Апелациони суд је пре две године био укинуо прву пресуду којом је Глишић био осуђен на три године затвора и наложио да му се понови суђење, док је истом одлуком потврдио део пресуде којом је троје окривљених ослобођено од оптужби због недостатка доказа да су починили неко кривично дело.

Ања Граховац је оперисана 21. маја 2007. године од катаракте на клиници „Перфекта“, а преминула је две недеље касније, 4. јуна, услед оштећења на мозгу изазваних мањком кисеоника при операцији.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала