Новаков окршај са Британцем – одбио је провокацију и упоредио Русију са Западом

© AFP 2023 / VALERY HACHEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, доживео је непријатност на конференцији за медије после меча са Филипом Крајиновићем на Србија опену, пошто је једног британског новинара више од тениса занимао став српског играча о вакцинацији против вируса корона.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2020
Британијо, ко је, заправо, „ковидиот“?

Вреди истаћи да су бројни тенисери, који су учествовали на Србија опену, отишли на вакцинацију, а један од њих је и Ђоковићев први ривал у Београду, јужнокорејски тенисер Сунву Квон.

„Срећан сам због тога што играчи могу да бирају. Србија има много опција, брат ми је рекао да се много играча вакцинисало. Не знам да ли ће бити обавезна вакцинација. Мислим да до тога неће доћи, барем се надам јер увек подржавам право на избор“, рекао је Ђоковић.

На инсистирање новинара из Лондона Сајмона Кејмберса – морао је да настави.

„Ја ћу одлуку задржати за себе. Мислим да је то приватна одлука и не желим да улазим у ту игру о вакцинама коју медији креирају ових дана, једноставно не желим да ме неко означи као некога ко је против или за вакцине јер у тим околностима живимо тренутно. Нећу вам одговорити на питање и надам се да ће то сви поштовати“.

​Међутим, ту није био крај... Ђоковић је упитан „да ли ико мисли да је вакцина лоша ствар“.

Рафаерл Надал и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2021
Надал: Новак је опседнут

„То је много пипава тема. Људи то емотивно схватају, ја то разумем, много тога се дешава у свакој земљи, наша земља се бори доста дуго против короне, људи само желе да се врате нормалном животу и да никога не заразе, као ни себе. Разумем да је то свачија дужност, али што се тиче вакцинације... Ја сам увек заговарао право на избор и мислим да не желим да се бавим тиме, ни да кажем да ни не, не желим да ме убаце у један тим, а ту постоји много сукоба између људи који желе и оних који не желе да се вакцинишу. Много тога је неизвесно, ја не желим да одговорим на то питање јер не желим да будем део те медијске игре. Све што желим је да људи поштују то да ја задржим своју одлуку за себе. Ко хоће да се вакцинише – нека се вакцинише, ко не жели – не мора. Надам се да нико неће бити приморан, против тога сам, отворено. Желим само да сви имају право избора“, рекао је Ђоковић.

Британски новинар није одустајао, следеће питање је било – како је у Србији?

„Нисам сигуран, не знам бројке, не пратим вести јер то стресира. Чујем да је у неким земљама више вакцинисаних него код других, Рафаел Надал ми је рекао да у Шпанији то није случај. Не знам... Свака земља мора самостално да се носи са короном, не пролазимо сви кроз исте ствари. Видимо Русију, Белорусију, Шведску, оне су то скроз другачије урадиле него западне земље и делује да им је у реду. Ја нисам доктор, вирусолог, епидемиолог да причам много о томе, али оно што сам видео из неутралне позиције је да има много различитих мишљења о томе како се носити са короном. Али, опет, право на избор је оно што ја заговарам“, закључио је Новак исцрпљујући разговор са Британцем.

​► Ђоковићева лекција храбром младом Србину!

► Ђоковић: Хвала људима из Црне Горе, можда је то нека порука за мене

► Ништа није исто без Новакових суза /фото, видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала