„Ер Србија“ ускоро почиње тестирање дигиталног пасоша

© Sputnik / Александар Джорович / Уђи у базу фотографијаПрви лет Ер Србије после укидања ванредног стања
Први лет Ер Србије после укидања ванредног стања - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите нас
„Ер Србија“ почиње тестирање ИАТА дигиталног пасоша, а апликација ће први пут бити тестирана на лету из Београда за Цирих у среду, 28. априла, саопштено је из „Ер Србије“ уз објашњење да апликација помаже путницима да организују путовање у складу са захтевима држава везаним за ковид 19 или вакцинацију.

Зато су путници на релацији Београд - Цирих позвани да преузму апликацију „ИАТА Травел Пас“, креирају налог са профилном фотографијом и информацијама о пасошу и унесу податке о лету.

Након тога, објашњавају у „Ер Србији“, путник добија информацију какав је тест неопходан за улазак у Швајцарску, а затим заказује термин за тестирање на Институту „Торлак“.

Резултати теста су, након пристизања, видљиви у „ИАТА Травел Пас“ апликацији, која упоређује услове за путовање са унетим подацима путника и резултатима теста и сви који испуњавају услове добијају зелену ознаку за путовање.

Путницима се саветује да током периода тестирања ипак са собом носе одштампану копију резултата теста из „Торлака“, јер власти у Швајцарској то могу да захтевају, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала