Европа је спас за фудбал поново нашла у Русији!

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаГазпром арена
Газпром арена - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите нас
Европска фудбалска асоцијација је донела одлуку да уз четири у Санкт Петербургу буду одиграна још три меча Европског првенства у фудбалу.
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Руска револуција је спасла Европу – уз последњи поздрав из Москве

Такво решење је донето пошто ирски град Даблин неће моћи да буде домаћин утакмица, како је раније било предвиђено.

Разлог за промену је чињеница да ирске власти нису могле да дају гаранције да ће стадион Авива у Даблину моћи да прими публику, четвртину капацитета како је УЕФА наложила.

Организатори утакмица у Санкт Петербургу су, са друге стране, гарантовали да ће Гаспром арена имати најмање 50 одсто капацитета навијача, уз могућност да тај проценат порасте како време буде одмицало.

„Наш град је спреман за Европско првенство одавно, пре годину дана, можда и више, не мислим да ће нам додатне утакмице бити проблем. Наша предност је да гарантујемо да ћемо имати пола капацитета стадиона. То може да се промени, али само на боље“, навео је некадашњи руски фудбалер Андреј Аршавин.

У руском граду ће бити одиграни мечеви из групе Б између Белгије и Русије, Финске и Русије, те Финске и Белгије, као и четвртфинале, а из Даблина су премештене утакмице групе Е између Пољске и Словачке, Шведске и Словачке и Шведске и Пољске.

Европско првенство у фудбалу, које је требало да буде одиграно прошле године, стартоваће 11. јуна и трајаће до 11. јула 2021.

Вреди истаћи да је УЕФА у претходном периоду, суочена са иницијативом за оснивање Суперлиге великих клубова, спас нашла у одлуци Романа Абрамовича, руског милијардера и власника енглеског Фудбалског клуба Челси да одустане од тога, што су потом пратили и остали енглески клубови.

Остале промене домаћинства утакмица Европског првенства се односе и на шпански Билбао који је изгубио три утакмице пресељене у Севиљу, лондонски Вембли је добио још једну утакмицу елиминационе фазе, а Минхен је задржао своја раније додељена четири меча.

► Звезда креће у јуриш на све или ништа!

► Сергеј кунг-фу потезом скривио пенал, после је било касно за еврогол /видео/

► Албанац и Босанац на удару стотина бесних навијача: „Догодио се физички напад“ /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала