Нове мере у Црној Гори - музика у кафићима од 18 до 21 сат и то само уживо /видео/

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЗабрањено је извођење сценско-музичког програма (жива музика у баштама)
Забрањено је извођење сценско-музичког програма (жива музика у баштама) - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Пратите нас
Црна Гора ублажила је неке од мера у борби против вируса корона, па је тако дозволила музику уживо у баштама угоститељских објеката, али само између 18 и 21 сат, док је извођење музике пре и после тог термина забрањено.

Министарство здравља, Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) и Институт за јавно здравље (ИЈЗ) саопштили су нове епидемиолошке мере у Црној Гори.

Према новим мерама, осим живе музике између 18 и 21 сат, забрањено је „емитовање музике кориштењем електро-акустичне опреме, појачала звучника, осим током наступа бендова или певача с пратњом, као и забрана играња и плеса“, рекла је епидемиолог у ИЈЗ Радица Раичевић, преносе црногорске „Вијести“.

Вакцина против ковида Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
У Црну Гору следеће седмице стиже већа количина руске вакцине

Угоститељски објекти моћи ће да раде од седам сати ујутро до 23 сата увече и у отвореним и у затвореним деловима, али су дозвољена само седећа места са највише четири особе за столом.

„Дозвољава се посета брачног друга и деце у затворима, уз негативан ПЦР тест не старији од 72 сата. Дозвољава се улазак црногорским држављаним и странцима из Русије, Белорусије, Украјине и Северне Македоније без теста на вирус корона, позитивног серолошког теста или доказа да су најмање седам дана пре уласка у Црну Гору вакцинисани другом дозом вакцине против вируса корона", рекла је Раичевић.

Забрана међуградској саобраћаја викендом остаје на снази на територији целе државе, док је он могућ радним данима.

Организовање забавних и рекреативних активности за децу и одрасле на отвореним јавним местима (луна парк, панорамски точак и слично) и даље су забрањени, преноси РТЦГ.

Дечје играонице моћи ће да раде од седам до 20, фитнес центри и теретане од пет до 22, кладионице од седам до 22, а тржни центри и штандови од седам до 22 сата.

Актуелне мере остају у општинама Пљевља, Шавник и Андријевица, с обзиром на то да је кумулатива инциденција заражених на 100.000 становника већа од 800.

Она је рекла да је у Црној Гори до сада укупно дато 58.145 доза вакцине.

Како је саопштено, током предстојећих ускршњих празника биће појачан инспекцијски надзор колико се спроводе мере.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала