„Није битно да ли је Ноле, или неко други – Срби и Руси су јако слични“

© AP Photo / Hamish BlairНовак Ђоковић и Аслан Карацев
Новак Ђоковић и Аслан Карацев - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Аслан Карацев се пласирао у полуфинале Србија опена, а на конференцији за новинаре говорио је о наредном дуелу са Новаком Ђоковићем, као и о односу Србије и Русије.

Карацев ће у суботу, не пре 17 часова, други пут у каријери састати са Новаком.

Први је прошао неславно, пошто је у полуфиналу Аустралијан опена налетео на мотивисаног најбољег тенисера света, који је славио тријумф од 3-0.

„Не бих рекао да је била лака победа тада... Он је играо фантастично, а и ја сам играо добар тенис тада. Покушавам да се спремим ментално и физички и видећемо шта ће се десити. Ја излазим на сваки меч да победим, није битно да ли је то Ноле или било ко други“ објаснио је Карацев.

Једна од тема био је однос Србије и Русије, односно та два народа.

„Србија и Русија су јако слични. Људи су доста слични, а знам и да имам доста навијача из Србије и много ми значе њихове поруке које ми шаљу на друштвеним мрежама. Пуно сам им захвалан“.

 

​Након своје победе, Ђоковић је говорио о томе да је шљака идеална подлога за сусрет са Русом, којем она најслабије лежи.

„Осећам се добро на шљаци, играм све боље и боље. Није ми било лако ни јуче ни данас, играо сам против 'шљакаша'. Покушавам да терам себе да радим још више и то ми да је самопоуздања“, прича двадесетседмогодишњак из Владикавказа.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2021
Новаков окршај са Британцем – одбио је провокацију и упоредио Русију са Западом

Карацев истиче да не ради са физиотерапеутом, већ користи помоћ од људи који тај посао раде за АТП, док додаје и да и даље нема спонзора, о чему смо раније писали.

„Тренутно немам спонзора. Адидас ми је био пре пар година, а сада менаџер покушава да нађе неки добар уговор. Радимо на томе“, објаснио је.

Нажалост, Аслана нећемо гледати кроз нешто више од месец дана, када се на Дорћолу одржава други турнир из серије 250.

„Не верујем да ћу доћи, пошто ћу се припремати за Париз. Одлучили смо да ту недељу паузирамо због много турнира у низу и припреме за Ролан Гарос“, закључио је Карацев.

​► Спектакл на Дорћолу – Ђоковић против Карацева!

Ђоковићева лекција храбром младом Србину!

Филип није успео – Италијан иде у полуфинале Србија опена

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала