Легенда Звезде не жали УЕФА: Заслужили су то због Косова!

© Sputnik / Радоје ПантовићДушан Дуле Савић
Душан Дуле Савић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Пратите нас
Прослављени фудбалер Дуле Савић изнео је став по питању европске Суперлиге која није успела да заживи, а изазавала је незапамћени хаос и буру, не само у фудбалу, већ на глобалном нивоу.

Некадашњи голгетер Црвене звезде Душан Дуле Савић је гостујући на Првој телевизији, поручио је да је Европска кућа фудбала (УЕФА) заслужила све ово што јој се дешава, а убрзо је објаснио и зашто.

УЕФА је заслужила ово, када је Косово примила у чланство. 4. став статута каже да чланице могу да буду само државе признате у УН, пошто нису поштовали свој статут и ово су заслужили. Ово нису мали клубови и неће то тек тако да се заврши. Тачка овде није стављена. Мало ће се примирити, па се наставља. ЈП Морган је уложио шест милијарди, а хоће још више и они сада делују неозбиљно па ће сигурно бити занимљиво да се види и њихова реакција“, поручио је Дуле Савић.

Немања Максимовић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2021
Максимовић за Спутњик: Када је Месију дан нема вам спаса, Барса најближа титули

Осврнуо се Савић и на бројне наводе да се у Србији намештају фудбалске утамице, у шта он лично, не жели да поверује.

„Ја нисам наиван ни глуп, не могу да поверујем да су утакмице намештене. Не знам како можето да се деси, ја то нисам доживео у својој каријери никада. Како неко некоме меже да да бод? Да га пусти да победи и изгуби утакмицу намерно? Могу да поверујем да неко у интересу неког другог пусти неке републике, али да играч пусти то не могу да поверујем. Видели смо да судија греше и у Лиги шампиона и на Светском првенству и то је некада незнање, а некада намера. Тако и долазимо до намештања. Ако је намерно, онда неко стоји иза тога“, истакао је бивши ас Црвене звезде и отац Вујадина Савића - Душан Савић. 

У последњој емисији „Миљановог корнера“ гост је био редитељ, колумниста и велики љубитељ фудбала – Горчин Стојановић, а главна тема била је рат УЕФА и Суперлиге.

► Спутњик спорт – Миљанов корнер: Да ли је победило само мање зло?

► Ко је навео Абрамовича да покрене „руску револуцију“?

► Европа је спас за фудбал поново нашла у Русији!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала